«Από την Πάρο ως τη Σιθωνία, ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία», ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα των πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα σε παραλίες της Χαλκιδικής.

Δύο διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Νικήτη και την Ποτίδαια της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του «Κινήματος της πετσέτας» που αφορά στον σεβασμό των συμβάσεων παραχώρησης χώρων στις παραλίες, ώστε να μένουν και ελεύθερα κομμάτια στους λουόμενους.

Όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, φώναξαν συνθήματα και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυθαιρεσίες που γίνονται από την πλευρά των beach bar με τερατώσεις κατασκευές αλλά και καθολική κατάληψη του αιγιαλού από ομπρέλες και ξαπλώστρες .

«Από την Πάρο ως τη Σιθωνία, ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία», «ακούστε καλά τι λέει η Σιθωνία, ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία» ανέφεραν μερικά από τα συνθήματα.

Μόνιμες κατασκευές στο νερό
Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η εικόνα σοκάρει. Ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπέζια, πολυθρόνες, ξύλινες και τσιμεντένιες κατασκευές μέσα στη θάλασσα. Μόνιμες κατασκευές πάνω στο κύμα.

«Δεν μπορούμε να μπούμε και να βγάλουμε πακτωμένες με τσιμέντα ομπρέλες όταν αυτές θεωρούνται μόνιμες κατασκευές και πρέπει να βγει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής», δήλωσε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

Όπως λέει στο MEGA η δήμαρχος Κασσάνδρας, στην κτηματική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στα παραλιακά καταστήματα εργάζονται μόνο τρεις υπάλληλοι κι επομένως είναι αδύνατον να ελέγξουν όλη την Χαλκιδική.

Ξαπλώστρες σε τιμή… γεύματος
Στην Κάρπαθο τουρίστες κατήγγειλαν ότι χρεώθηκαν 50 ευρώ για ένα σετ με δυο ξαπλώστρες. Όταν ζήτησαν να πληρώσουν με κάρτα, ο επιχειρηματίας δυσανασχέτησε. Τελικά η απόδειξη εκδόθηκε με POS, ωστόσο χρεώθηκε ως… γεύμα που οι τουρίστες δεν κατανάλωσαν ποτέ.

Στην Νάξο, επιχειρηματίες συνεχίζουν να απομακρύνουν παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στην Κάτω Αχαΐα συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι καταστημάτων για παράνομη κατάληψη του αιγιαλού με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος προαναγγέλλει ενοποίηση των υπηρεσιών για τους ελέγχους καθώς και ένα νέο σύστημα που θα εντοπιζει αυθαιρεσίες με αεροφωτογραφίες και διασταυρώσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook