Για πάνω από μια ώρα, το πλοίο προσπαθούσε να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας. Τεράστια κύματα σήκωσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στην Αίγινα. Έσπασαν τζάμια του πλοίου. Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας και η επιστροφή στον Πειραιά

Μάχη με τα κύματα έδωσε το πλοίο Αχαιός προκειμένου να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας, το οποίο βάλλεται από θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία εξπρές πλήττει και την Αττική, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού από νωρίς το πρωί.

Για πάνω από μια ώρα, το πλοίο προσπαθούσε αγωνιωδώς να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας.

Δείτε το βίντεο του Ανέστη Κορνέζου από τη μάχη του πλοίου με τη θαλασσοταραχή

@heavyrockstudio

Έσπασε τζάμι λόγω μεγάλου κυματισμού….!!! Πειραιάς Αίγινα #aeginaisland #aeginagreece #seastorm

♬ πρωτότυπος ήχος – Heavy Rock

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν κάνει αισθητή την παρουσία της στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού κόλπου και οι εικόνες που έρχονται από το λιμάνι της Αίγινας, πραγματικά θυμίζουν χειμώνα.

Από την ορμή των κυμάτων έσπασε και τζάμι από το σαλόνι του πλοίου

To πλοίο έδεσε στο λιμάνι αλλά για λόγους ασφαλείας γύρισε στον Πειραιά

Ο καπετάνιος ύστερα από επίμονες προσπάθειες έδεσε τελικά στο λιμάνι της Αίγινας και κατέβηκαν τότε πολύ λίγοι επιβάτες, όμως ο ίδιος έκρινε πως η συνέχιση της αποβίβασης εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η δύναμη των ανέμων ήταν τόσο μεγάλη που έσπασαν μέχρι και τζάμια στο πλοίο.

Έτσι, μη μπορώντας να δέσει με ασφάλεια στην Αίγινα, το πλοίο διέκοψε την αποβίβαση και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά όπου αποφασίστηκε μετά από λίγη ώρα να γυρίσει στο νησί.

H ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας
Η εταιρεία που πλοίου «Αχαιός» αποδίδει τα προβλήματα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή στην Αίγινα καθώς οι άνεμοι έφταναν τα 8 με 9 μποφόρ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για την Αίγινα με 330 επιβάτες, 38 ΙΧ αυτοκίνητα 6 φορτηγά 8 δίκυκλα και 3 λεωφορεία .
Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης και όταν κατάφερε να προσδέσει πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή 8 με 9 μποφόρ κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του πλοίου το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Σύμφωνα με την εταιρεία όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν προκλήθηκε τραυματισμός

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία μέλος της saronic ferries από το συμβάν με τη θραύση του υαλοπίνακα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός επιβάτη ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης.

Επίσης προσθέτει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Αίγινας παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 8 με 9 μποφόρ ο πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια.

Λόγω ωστόσο του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών που επικρατούσαν, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή και ως εκ τούτου,σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφασίστηκε το πλοίο να αποπλεύσει από το λιμάνι και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook