Aδ. Γεωργιάδης για τα απογευματινά χειρουργεία: Σε 10 ημέρες ανακοινώνουμε μέτρα – Θα είναι με μικρότερο κόστος
Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων που θα πληρώνει ο πολίτης θα είναι μικρότερο σε σχέση με τις ιδιωτικές κλινικές, ενώ παράλληλα θα μειωθούν και οι λίστες αναμονής στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας
«Υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που έχει υψηλά εισοδήματα και βλέπει ότι επειδή ο χρόνος αναμονής στο εθνικό σύστημα υγείας είναι από κάποιες ημέρες μέχρι κάποιους μήνες επιλέγει να πάει σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και κάνει επέμβαση» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Newsroom» Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η αλλαγή αυτή που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επιτρέψει στον κόσμο να έχει μια πιο οικονομική επιλογή, σε σχέση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Όπως υποστήριξε με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις λίστες. «Τα λεφτά που θα πληρώνει αυτός που θα πληρώνει το απογευματινό χειρουργείο θα κατανέμονται σύμφωνα με το κόστος κάθε χειρουργείου», πρόσθεσε.
«Η κάθε ιατρική πράξη είναι σήμερα απολύτως με ακρίβεια ευρώ κοστολογημένη. Αυτά ήδη γίνονται στα πρωινά χειρουργεία. Η διαφορά είναι ότι θα πληρώνει και τα απογευματινά χειρουργεία. Με τη διαφορά πια δεν πληρώνει μόνο ο ΕΟΠΥΥ αλλά και κάποια ιδιωτική ασφάλεια» σημείωσε προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.
Και όπως είπε «είναι μια μεταρρύθμιση που θα τους κάνει όλους ευχαριστημένους».
Δείτε το βίντεο
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Λιάγκας: Δάκρυσε on air με καλεσμένο τον Στράτο Τζώρτζογλου – “Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που έκανες, ρε μάγκα” (Βίντεο)
- Ελένη Μενεγάκη: Η αποκάλυψη για τη γέννηση της Βαλέριας Λάτσιου
- Επιτυχία του Ελληνικού Εμπορίου και των Επιμελητηρίων με παρέμβαση του Γ. Αυτιά
- MEGA: Πρωτιές στην τηλεθέαση και τον Ιανουάριο στην prime time και στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα
- Νέα κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου για την τραγωδία στη Βιολάντα – Καταθέτω μήνυση σήμερα – Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «κότα» (βίντεο)
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Η Lufthansa επιβεβαίωσε στην ΕΛ.ΑΣ ότι η ανήλικη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη – Ερωτήματα για την καθυστερημένη απάντηση της εταιρίας
- Αλεξοπούλου για τη φράση της «το τζάμπα πέθανε»: Η διατύπωση μου ήταν προβληματική – Ζητώ συγνώμη από τους εκπαιδευτικούς (βίντεο)
- Γρηγόρης Αρναούτογλου για την απώλεια της μητέρας του: Θέλαμε πραγματικά να σταματήσει αυτός ο πόνος που βίωνε – Τα συγκινητικά λόγια που αντάλλαξε με τον Αντώνη Ρέμο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook