Η Τυνησία που έκανε στάση το πλοίο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τα αίτια του θανάτου της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλεια Κορδαμπάλου, που πέθανε ξαφνικά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Η δηλητηρίαση φέρεται ως το επικρατέστερο αίτιο που έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής, στη 19χρονη ναυτική δόκιμο Θάλεια Κορδαμπάλου, σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο της άτυχης κοπέλας.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτίμηση στο σπίτι της, σύμφωνα με το onlarissa, εκεί όπου η είδηση του θανάτου της έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Η κοπέλα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ ο κορωνοϊός που είχε νοσήσει νωρίτερα, είχε αρνητικοποιηθεί εν πλω. Ένα σενάριο είναι ο οργανισμός της κοπέλας από την πρόσφατη νόσηση να ήταν αδύναμος, όμως τα πάντα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τη στάση που έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Τυνησία, εκεί όπου αναζητείται η άκρη του νήματος, για το τι που έφαγε η Θάλεια και της προκάλεσε δηλητηρίαση. Σημειώνεται πως με παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται δύο ακόμη δόκιμοι στο νοσοκομείο της Νάπολης.

Η θεία της Θάλειας, επιβεβαίωσε τη νόσησή της κοπέλας με κορωνοϊό, αναφέροντας στο ThessToday.gr ότι η δόκιμη είχε ασθενήσει πριν από δέκα ημέρες, ενώ με το που αρνητικοποιήθηκε, έκανε 24ωρη υπηρεσία χωρίς σίτιση. Σε συνδυασμό με την κατάπτωση του οργανισμού της από την covid-19, οι συγγενείς θεωρούν ότι οι ιθύνοντες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ζύγισαν σωστά την κατάσταση και άφησαν εκτεθειμένη τη Θάλεια.

«Ενημερώθηκε αργά η οικογένεια»

Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη η 19χρονη μεταφέρθηκε στη Νάπολη, στην Ιταλία. Η θεία της καταγγέλλει ότι η οικογένεια ενημερώθηκε την Τετάρτη και δεν ήξεραν καν ότι το κορίτσι είναι διασωληνωμένο σε νοσοκομείο. «Ενημερώθηκαν την Τετάρτη, το απόγευμα, από τη λοιμωξιολόγο που πήγε μαζί με παθολόγο στην Ιταλία. Μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι γονείς της 19χρονης απόγευμα προς βράδυ Τετάρτης μετέβησαν στην Ιταλία και ενημερώθηκαν ότι η Θάλεια υπέστη οργανική ανεπάρκεια. «Τους είπαν ότι δεν θα αντέξει και τελικά κατέληξε το πρωί της Πέμπτης» σημείωσε η θεία της.

Πλέον όλα στρέφονται στις ιατροδικαστικές εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν σήμερα Παρασκευή, αλλά ίσως να χρειαστούν ημέρες για να «δείξουν» τα αίτια του θανάτου, λόγω των τοξικολογικών ερευνών που πρέπει να γίνουν και είναι χρονοβόρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook