Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη των προστίμων των 300 ευρώ που έχουν επιβληθεί σε βάρος όσων παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη διεξαγωγή της πιλοτικής δίκης, λόγω της ευρύτητας του θέματος,  κάνοντας δεκτό σχετικό  αίτημα 46 κατοίκων της Θεσσαλονίκης , οι οποίοι αρχικά είχαν καταθέσει αγωγές  στα Διοικητικά Δικαστήρια της συμπρωτεύουσας μετά το πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων .

Όπως είπαν σε πολλά δικαστήρια της χώρας, όπως της Κέρκυρας,, του Ηρακλείου και των Τρικάλων , εκκρεμούν πολλές αγωγές για την ακύρωση του προστίμου των 300 ευρώ.

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης , αναστέλλεται η εκδίκαση των συναφών υποθέσεων στα δικαστήρια ανά την Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣτΕ προχωρά σε πιλοτική δίκη για μείζον κοινωνικό θέμα, καθώς έχουν προηγηθεί ανάλογες υποθέσεις, όπως οι μνημονιακές περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων αλλά και η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους με βάση τις αντισυνταγματικές περικοπές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook