Συγκινεί το μεγαλείο ψυχής της μητέρας του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά που έχασε τη μάχη μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη . "Να συνεχίσει να χτυπά η καρδούλα του" , είπε για τη δωρεά σε ένα κοριτσάκι

Οι γονείς του 6χρονου Θωμά όταν διαπιστώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του για να ζήσουν άλλοι άνθρωποι που τα είχαν ανάγκη, ενώ η μητέρα του βρισκόταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς μέχρι την τελευταία στιγμή κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των οργάνων.

Η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, που υπέστη ανακοπή καρδιάς και έδινε μάχη ζωής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ξεκίνησε στη 1.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ προσφέρθηκαν στην Ιταλία.

Συγκλονίζει η μητέρα του 6χρονου: Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά
Μάλιστα η μητέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά; «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει» είπε η μητέρα του 6χρονου, η οποία βρισκόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε επικοινωνία με τους γιατρούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που λίγο πριν προχωρήσουν οι γιατροί στην αφαίρεση των οργάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία. Το χειρουργείο συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα μοσχεύματα.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή δύναμη σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών ενώ σε λήπτες στην Ελλάδα θα δοθούν οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.
Για την πολύωρη επιχείρηση που στήθηκε ο αερολιμενάρχης του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας έδωσε τα συγχαρητήρια του στο προσωπικό, αναφέροντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με ανάμικτα συναισθήματα, οφείλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας, που πιστοί στο καθήκον κράτησαν από τις 21.00 και για όλη την διάρκεια της νύχτας το αεροδρόμιο του Αράξου ανοιχτό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις των δύο αεροπλάνων που ήρθαν από την Ιταλία να πάρουν, την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ του μικρού παιδιού, 6 μόλις ετών από τα Γρεβενά. Θερμά συγχαρητήρια για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι γονείς του μικρού παιδιού, που όταν πληροφορήθηκαν και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό έδωσαν τα όργανα, για να σωθούν άλλα παιδάκια στην Ελλάδα και στην Ιταλία !!!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook