Όπλα, εκρηκτικά και φυλλάδια του αντιεξουσιαστικού χώρου με αναφορές στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» βρέθηκαν στις κατ οίκον έρευνες μετά τη σύλληψη επτά ατόμων για ένοπλες ληστείες στην Πάτρα.

Ο ένας μάλιστα από τους συλληφθέντες στην Πάτρα είναι γιός καταδικασμένου μέλους της 17Ν με το ψευδώνυμο «Στέλιος».

Ο 57χρονος σήμερα πατέρας του που αποφυλακίστηκε το 2010 είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17Ν, σε ληστεία και έκρηξη.

Ο «Στέλιος» της 17Ν συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη.

Τα επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα, εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας που εξελίσσεται από τα ξημερώματα σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Σε κατ’ οίκων έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, 230 γραμμάρια δυναμίτιδας, τρεις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης και φυλλάδια του αντιεξουσιαστικού χώρου με αναφορές στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Από την αστυνομική έρευνα που εξελίσσεται τον τελευταίο μήνα, έχει προκύψει η συμμετοχή τους σε τρεις ληστείες τραπεζών, τριών υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και ενός σούπερ μάρκετ, από το 2020 μέχρι σήμερα.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, ναρκωτικά, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, καθώς είχαν στην κατοχή τους ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook