«Πήρα το ρίσκο μου και έχασα..», ήταν τα λόγια ενός εκ των 7 συλληφθέντων στην Πάτρα που κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες σε τράπεζες.

Η φράση αυτή του ενός εκ των κατηγορουμένων για ένοπλες ληστείες καταδεικνύει την «σκληρή» στάση των συλληφθλέντων οι οποίοι συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και στα σπίτια – γιάφκες στην Πάτρα εντοπίστηκε εκτός και των άλλων και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις στο «μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπεί το έντυπο υλικό που βρέθηκε στις γιάφκες και ήταν εγχειρίδιο οδηγιών για ληστείες και κλοπές οχημάτων καθώς και οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στα σπίτια των 7 αντιεξουσιαστών μελών εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Χτες και οι 7 οδηγήθηκαν στον εισαγγέλεα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικών.
Μεταξύ των συλληφθέντων και ο 27χρονος γιός του καταδικασμένου μέλους της 17Ν γνωστού με το προσωνύμιο «Στέλλιος» ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξης και αποφυλακίστηκε το 2010.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος” χτες κατά την προσαγωγή των 7 στα δικαστήρια της Πάτρας μεταξύ των συγκεντρωμένων για συμπαράσταση ήταν και ο πατέρας του 27χρονου, ο «Στέλλιος» της 17Ν.

Οι στόχοι 
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επτά ληστείες, τρεις σε τραπεζικά καταστήματα όπου οι δράστες ξέχασαν χρησιμοποιημένο μπουκαλάκι νερού, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και μια σε σούπερ μάρκετ με λεία 19.090 €, καθώς και 10 κλοπές δίκυκλων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 10.000€. Τα μέλη της οργάνωσης για να αυξήσουν το «εισόδημά» τους, είχαν διαμορφώσει τα σπίτια όπου διέμεναν χώρους υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Πως δρούσαν
Αφού επέλεγαν τον «στόχο», ενώνονταν σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, οι δύο εισέρχονταν στο κατάστημα, ενώ ο τρίτος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα δίκυκλα, τα οποία κατά τη διαφυγή τους τα εγκατέλειπαν κυρίως σε περιοχές της Αγυιάς, άλλαζαν ρούχα και εξαφανίζονταν με διαφορετικό όχημα.

Τα ευρήματα
Στις έρευνες που έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, την Τετάρτη σε 9 σπίτια σε διάφορες περιοχές και σ’ ένα γκαράζ τόπο συνάντησής τους στην Αγυιά, βρέθηκαν βιβλία για την αναρχία και την τρομοκρατία, δυο πιστόλια, περούκες και ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από 274 γρ. της εκρηκτικής ύλης C4, ικανή, όπως επεσήμανε χθες στην «Π» έμπειρος αξιωματικός, «να ισοπεδώσει το κτίριο της Αστυνομίας» με πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες full- face, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ, 3 ασύρματοι, πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές), 4 εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 17 κιλά και 996 γρ. χασίς, 77 δενδρύλλια και 2.150 €.

«Εχουν εντοπιστεί χιλιάδες ευρήματα που θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά» ανέφερε στην «Π» αξιωματικός, αναφερόμενος στο μέγεθος της υπόθεσης, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες με την αποστολή υλικού στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


Κρατούν «σκληρή στάση»
Κανείς από τους «7», όπως ήταν αναμενόμενο δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς. Ενδεικτική είναι η στάση που επέδειξε νεαρός λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του. Κατά πληροφορίες της «Π», όταν ρωτήθηκε από ανώτατο αξιωματικό «Εχεις καταλάβει τώρα ποια είναι η θέση σου;», απάντησε «Εχω καταλάβει, πήρα το ρίσκο μου και έχασα..».

Δύο αδέλφια ανάμεσα στους συλληφθέντες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες (έξι άνδρες – μια γυναίκα ηλικίας 24 έως 28 ετών) που αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, είναι τρία άτομα από τον Αγρίνιο, δυο εκ των οποίων όπως πληροφορείται η «Π» είναι αδέλφια (αγόρι – κορίτσι) φοιτητές στα Παιδαγωγικό Τμήμα και Φιλολογίας αντίστοιχα, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργούς τους.

Οπως διευκρινίστηκε η 35χρονη σύντροφος του 28χρονου βασικού κατηγορούμενου για τις ληστείες, η οποία αρχικά εμφανιζόταν μεταξύ των συλληφθέντων προσήχθη μεν στην Ασφάλεια, ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook