Με γνώμονα την σοβαρότητα της υπόθεσης εφέτης - ανακριτής αναμένεται να αναλάβει τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων και τους 57 νεκρούς.

Προηγήθηκε σήμερα η επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίρωρο Ντογιάκο με την ζητούσε η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα και την ανάθεση των σχετικών ερευνών «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Παράλληλα, μετά την επιστολή του Πρωθυπουργού στον κ. Ντιογιάκο, αναμένεται να ξεκινήσει και δεύτερη ανεξάρτητη έρευνα στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, μια έρευνα που θα αναλάβει ο οικονομικός εισαγγελέας.

Στη Λάρισα πάντως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ζήτησε ήδη να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη – ανακριτή η έρευνα για την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Προ των νέων δεδομένων αναμένεται η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας ( απαρτίζεται από 21 δικαστές) προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ανατεθεί ή όχι η ανάκριση για την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικό δυστυχήματος στα Τέμπη σε εφέτη ανακριτή.

Επίσης, αναμένεται λόγω της σπουδαιότητας και του κοινωνικού ενδιαφέροντος της υπόθεσης να οριστούν και επίκουροι εφέτες προκειμένου να συνδράμουν στο έργο του εφέτη ανακριτή.

Εάν η Ολομέλεια των Εφετών αποφασίσει θετικά τότε θα οριστεί ο Εφέτης ανακριτής καθώς και οι επίκουροι εφέτες , οπότε η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί από την ανακρίτρια που την έχει τώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook