Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τα όσα συνέβησαν την μοιραία νύχτα, στο σταθμαρχείο της Λάρισας, λίγο πριν τη σύγκρουση των δύο τρένων με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή “Το Πρωινό” λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο ένας από τους δύο σταθμάρχες που θα έπρεπε να είναι παρόν στον Σταθμό της Λάρισας, έφυγε νωρίτερα για να πάρει… σουβλάκια στο παιδί του και άφησε τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη μόνο του.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε η Κέλλυ Χεινοπώρου, ο σταθμάρχης Π. έφυγε από τη βάρδια μισή ώρα νωρίτερα. Μάλιστα, υπέγραψε και στο βιβλίο «παράδοσης – παραλαβής» ότι αναχώρησε στις 22:30. Το Intercity 62 πέρασε από το σημείο στις 23:04. Όπως αποκαλύπτεται, ο δεύτερος σταθμάρχης έφυγε νωρίτερα γιατί ο γιος του ζήτησε σουβλάκια.

Τέμπη: Έγγραφο ντοκουμέντο με τις βάρδιες – Έπρεπε να υπάρχουν 3 σταθμάρχες 22.00 με 23.00
Απαντήσεις στα αμέτρητα «γιατί» πίσω από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ζητούν οι συγγενείς των 57 νεκρών αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Μετά την απολογία του 59χρονου σταθμάρχη που κρίθηκε προφυλακιστέος καλούνται και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα από το σιδηροδρομικό προσωπικό, με τη δικαιοσύνη να επιταχύνει αλλά και να εμβαθύνει αναζητώντας ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

Ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε το πλάνο των βαρδιών του σταθμού Λαρίσης, από το οποίο ήδη προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα, ως προς το πόσοι και ποιοι βρίσκονταν σε υπηρεσία από τη στιγμή που γύρισε το μοιραίο κλειδι έως την ώρα της φονικής σύγκρουσης.

Από το συγκεκριμένο έγγραφο προκύπτει ότι οι βάρδιες είναι οι εξής:
06.00 – 15.00

14.00 – 23.00

22.00 – 07.00

Τα ωράρια των βαρδιών «δείχνουν» πως όταν σχολάνε στις 14.00 το μεσημέρι οι δύο πρωινοί, έρχονται στις 15.00 το μεσημέρι οι 2 απογευματινοί, οι οποίοι θα έπρεπε να συμπίπτουν κατα μία ώρα με τον έναν βραδινό που πιάνει στις 22.00 το βράδυ. Δηλαδή 22.00 μέχρι 23.00 το βράδυ θα έπρεπε να βρίσκονται 3 σταθμάρχες στο σημείο.
Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό καθώς στις 22.10 πέρασε ο προαστιακός, δηλαδή την στιγμή που το «κλειδί» άλλαξε για να περάσει (ο προαστιακός).

Τέμπη: Τα ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις
• Πόσοι Σταθμάρχες ήταν παρόντες από 22:00 έως 23:00 (δηλαδή την ώρα που έγινε η αλλαγή του κλειδιού);
• Ποιος Σταθμάρχης έκανε την αλλαγή “κλειδιού” (όταν πέρασε ο προαστιακός) ;
• Ήταν και άλλοι παρόντες;
• Γιατί κανείς επί 58 λεπτά δεν επανέφερε το κλειδί πριν την αναχώρηση του Intercity;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook