Ωρωπός: Το περιστατικό με την 70χρονη έγινε παρουσία υπαλλήλου του Δήμου και της Αστυνομίας, λέει η δικηγόρος διασώστη
Δηλώσεις στον ΑΝΤ1 έκανε η συνήγορος του ενός από τους διασώστες - νοσηλευτές που έπλεναν με λάστιχο στην πυλωτή πολυκατοικίας 70χρονη γυναίκα στον Ωρωπό.
Όπως είπε η δικηγόρος ενός εκ των δύο διασωστών που έπλεναν με λάστιχο ηλικιωμένη στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” το περιστατικό ντροπής έγινε παρουσία του Δήμου και της Αστυνομίας.
Η Βάσω Πανταζή ισχυρίστηκε ακόμη πως οι δύο διασώστες δεν κατέβρεξαν την ηλικιωμένη αλλά την έσωσαν, γιατί «ζούσε σε ένα σπίτι – υγειονομική βόμβα».
Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.
Υπάλληλος νοσοκομείου ο ένας από τους διασώστες
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το περιστατικό στον Ωρωπό.
Σε αυτήν τονίζει πως ο ένας εκ των διασωστών είναι είναι υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου και κινείται η διαδικασία απόλυσής του.
Η ανακοίνωση:
«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας
Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.
Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλέκος Συσσοβίτης: “Από πολύ μικρός έπρεπε να αντέξω στα δύσκολα – 13 χρονών με πήρε ο πατέρας μου στην οικοδομή” (βίντεο)
- Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλάει για την εμπειρία του στο “Moments” του ΑΝΤ1 με την Ζέτα Μακρυπούλια (Βίντεο
- Τζούλια Αλεξανδράτου: Η επιστροφή στα social media και τα σχόλια για την εμφάνιση της (βίντεο)
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «20 χρόνια Δελφινάριο» – Σάββατο 21 Μαρτίου στις 22:00 στο MEGA (Τρέϊλερ)
- Καιρός – Τσατραφύλλιας: Έρχεται «Σιβηρική εισβολή» με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, βοριάδες και χιόνια στα ορεινά
- «Μεγάλη Εικόνα»: Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 00:40 – Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- ERTFLIX: Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη
- «Prime Time»: Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο αόρατος νους – Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook