Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τελέστηκε τρισάγιο του τόπο της τραγωδίας – Απαρηγόρητοι και σφιχταγκαλιασμένοι οι συγγενείς
Εννέα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, με την σύγκρουση των τρένων, όπου 57 συνάνθρωποί μας, κυρίως νεαρής ηλικίας, έχασαν τόσο άδικα και ξαφνικά τη ζωή τους.
Με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, τέλεσε τρισάγιο σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης 3 μ.μ., για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών.
Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως. “Όταν μοιράζεται ο πόνος γίνεται μισός…”, τόνισε ο Ιερώνυμος.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο για να προσευχηθεί για τις ψυχές των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Οι συγγενείς των θυμάτων ράγισαν καρδιές, εναποθέτοντας λουλούδια και αφήνοντας φωτογραφίες στο σημείο όπου χάθηκαν τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους, το αίμα τους…
Λουλούδια και στεφάνια κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών.
Στην τοποθεσία της τραγωδίας βρέθηκαν η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης κ.α.
Θα χτιστεί εκκλησάκι από την Περιφέρεια στο σημείο, τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας γι’ αυτό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Πηγή: onlarissa.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- «ΗΠΑ: Στις κάλπες σήμερα για τις ενδιάμεσες εκλογές – Η μάχη για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων» – Κρίσιμο crash test για τη δεύτερη θητεία Τραμπ»
- Άννα Βίσση για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ: Είμαι περήφανη που ήμουν η πρωταγωνίστρια σε κάτι τόσο φιλόδοξο
- Καλαμάτα – Ηρακλής 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στη Νίκαια
- Δημοσκόπηση ALCΟ: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στο 13,4% η ΕΛΑΣ, στο 11,4% το ΠΑΣΟΚ, απώλειες για το κόμμα του Κασιδιάρη
- Ατρόμητος – Βόλος 3-0: Πρώτη νίκη στη Super League για τους Περιστεριώτες κόντρα στους 9 Θεσσαλούς
- Η Μαριέττα Χρουσαλά ταξίδεψε στην Τανζανία: Το να βρίσκομαι μέσα στη φύση ήταν ευλογία
- Ο ΣΚΑΪ ψηλά: Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σταθερά πρώτος στην ημερήσια τηλεθέαση
- MEGA: Η ψυχαγωγία στην πρώτη θέση της τηλεθέασης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook