Ομόφωνα η Ολομέλεια των Εφετών Λάρισας αποφάσισαν να ανατεθούν σε ειδικούς Εφέτες ανακριτές οι έρευνες για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με το σκεπτικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σπουδαιότητας .

Οι δύο Εφέτες ανακριτές που με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου θα αναλάβουν το έργο της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη είναι ο Σωτήρης Μπακαΐμης , ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τακτικού Εφέτη ανακριτή με αναπληρώτρια την Σοφία Λυμπεριάδου.

Ο ορισμός δύο Εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές  πάντως και η τακτική ανακρίτρια Λάρισας που ξεκίνησε την έρευνα , εκτιμάται ότι κινήθηκε ταχύτατα και με επιτυχία ενώ χτές κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών , για αναθρωποκτονίες από αμέλεια και αντίστοιχα σωματικές βλάβες, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας .

Η σύγκληση της Ολομέλειας έγινε με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει το σύνολο των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας της υπόθεσης που έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ.

Ο κ. Δασκαλόπουλος κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ορισμού έμπειρων δικαστικών λειτουργών για τις ανακρίσεις σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στην Ολομέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες μετείχαν οι ανώτεροι δικαστικοί που υπηρετούν αυτή την εποχή στη Λάρισα, συνολικά 21,  και οι εφέτες που ορίστηκαν για την διερεύνηση της υπόθεσης, θεωρούνται ότι είναι από τους καλύτερους, με εμπειρία και πλούσια νομική κατάρτιση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook