Την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας υπάρχει μια σταθεροποίηση της πανδημίας στις μεγάλες Περιφέρειες , ενώ αναφερόμενος στις κλίνες ΜΕΘ είπε ότι : «Από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ, οι 449 είναι κενές αυτή τη στιγμή. Στην Αττική υπάρχουν 36 κενές κλίνες ΜΕΘ COVID. ”

Και συμπλήρωσε: “Συνήθως το Φεβρουάριο και με την επιβάρυνση της γρίπης είχαμε 30 έως 50 αναμονές για κρεβάτι ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει πόση δουλειά έχει γίνει στο ζήτημα αυτό” σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι “η χώρα μας βρίσκεται στην καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε δώσει ανάσες στους πολίτες, περισσότερο απ’ ότι έγινε σε άλλες χώρες και οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή” και γι’ αυτό είναι μαζί μας».

Ο ίδιος είπε ακόμη  ότι κατανοεί την κούραση των πολιτών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός θα μας δώσει τη δυνατότητα αρχικά να πάμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Για τους πολίτες που έχασαν τα ραντεβού των εμβολιασμών λόγω της κακοκαιρίας τόνισε ότι θα επαναπροσδιοριστούν και να μην ανησυχούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook