Σοκ προκαλεί ο θάνατος μιας 19χρονης εγκύου μετά τις καταγγελίες των συγγενών ότι άργησε επί ώρες το ασθενοφόρο.

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη έγκυος, στον 9ο μήνα της κύησης , ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Το ζευγάρι , που κατοικεί στη Νέα Μάκρη , δεν είχε αυτοκίνητο προκείμενου να μεταφερθεί η νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο και έτσι οι συγγενείς καλούσαν από τις 08:00 το πρωί το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της 19χρονης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης οι διασώστες κατάφεραν να τη διασωληνώσουν, όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Οι συγγενείς της 19χρονης υποστηρίζουν πως η νεαρή γυναίκα μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο ζωντανή, ενώ ισχυρίζονται πως ακόμα κι όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας ήταν ζωντανή. Το ερώτημα που θέτουν είναι γιατί να μεταφερθεί η 19χρονη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και όχι σε νοσοκομείο στην Αθήνα, εφόσον η κατάστασή της κρινόταν σοβαρή.

Από την πλευρά του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ υποστηρίζεται ότι η 19χρονη έγκυος ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μετά τις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση η διοίκηση ΕΚΑΒ και η Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, διέταξαν ΕΔΕ ( Ένορκη Διοικητική Εξέταση) για το τραγικό συμβάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook