Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα σε Κουβαρά και Λαγονήσι Οι δρόμοι που έχουν έχουν κλείσει

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο στην περιοχή του Κουβαρά Αττικής.
Την ίδια ώρα, νέο μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των πολιτών στο Λαγονήσι: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι εκκενώστε προς Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα σε Κουβαρά και Λαγονήσι
Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν στα 8, έχουν επεκτείνει το μέτωπο, με σπίτια και αυτοκίνητα σε Κουβαρά και Λαγονήσι, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι εικόνες από το OPEN δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής


Κλειστοί δρόμοι

Παράλληλα, διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων ανακοίνωσε η Αστυνομία, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής.

Ειδικότερα, διακοπή κυκλοφορίας ανακοινώθηκε:

– Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
– Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

– Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.
– Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.

– Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

– Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, αστυνομικοί από ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, περιπολικά Άμεσης Δράσης, Τροχαίας καθώς και διμοιρίες παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Νέο Κουβαρά Αττικής.

Συνολικά στη φωτιά στην Αττική επιχειρούν 119 αστυνομικοί, ενώ παράλληλα 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα επιχειρούν στην πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας
Χάος επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας καθώς, η λεωφόρος Κηφισίας, εκ των βασικών οδικών αρτηριών του Λεκανοπεδίου, είναι μποτιλιαρισμένη, λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει από το πρωί της Δευτέρας (17/07) στο Λαγονήσι.

Από το ύψος του Αμαρουσίου μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το Χίλτον, τα φανάρια δε λειτουργούν.
Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί περιφέρειας και δήμων για την πυρκαγιά στην ΝΑ Αττική
Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης συνδράμουν με κάθε μέσο και έμψυχο δυναμικό την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Κουβαρά που βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας κατοικημένες περιοχές.

Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το αίτημα του ΠΣ, απέστειλε 12 υδροφόρες για την ενίσχυση της πυρόσβεσης ενώ και οι όμοροι δήμοι συμμετέχουν με πούλμαν οχήματα όλο το δυναμικό τους και εθελοντές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ το μέλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας Ντίνος Λιούμης έχουν αποσταλεί οχήματα και πούλμαν για την απομάκρυνση των κατοίκων, ότι εκκενώθηκε το Μοναστήρι και κρίσιμες περιοχές καθώς και ότι οχήματα και υδροφόρες με όλο το σώμα εργαζομένων, εθελοντών κλπ συμμετέχουν στη κατάσβεση με όλες τις δυνάμεις τους.

Ως «κόλαση» περιέγραψε ο επί δεκαετίες (τέως σήμερα) δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου το πύρινο τοπίο που συνεχώς εξαπλώνεται ταχύτατα κατά μήκος τουλάχιστον 3 χλμ. λόγω των ισχυρών ανέμων από Κουβαρά, σε Πέτα, Πάνειο Όρος, Καλύβια, Μελισσουργό και περιμετρικά των Καλυβίων προς Σαρωνίδα και Ανάβυσσο.

Η πρώτη εκτίμηση του ήταν ότι ήταν αδύνατον να επιτευχθεί ο έλεγχος της καθώς ο ισχυρός άνεμος η υψηλή θερμοκρασία με το χαμηλό θαμνώδες ή ελαιόφυτο έδαφος δεν το επέτρεπαν. Το σκηνικό συμπληρώνεται από έντονους πυκνούς καπνούς που προκαλούν οι ισχυρές και εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται στους πυλώνες ηλεκτοδότησης κάποιος εκ των οποίων ενδεχομένως ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως υπονόησε ο κ. Φιλίππου.

Στο ίδιο κλίμα της έντασης και αγωνίας εκφράστηκε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος προσέτρεξε άμεσα και με κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του Δήμου στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook