Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο δίνουν οι Πυροσβέστες και οι κάτοικοι.

Συγκεκριμένα, στη Σαρωνίδα, όπου η φωτιά αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας (17.07.23) η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, ενώ στις 21:00 σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.


Πιο αναλυτικά, επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα, 65 οχήματα και έως τις 21.00 συμμετείχαν 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως της ημέρας. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάσβεση


Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχύος επτά μποφόρ. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Ταμπουργιά. Η φωτιά έχει φτάσει και στη Σαρωνίδα στην περιοχή Πανόραμα όπου καίγονται σπίτια.

Σπίτια, αυτοκίνητα, ελαιόδεντρα, ζώα, έχουν παραδοθεί στις φλόγες από το μεσημέρι σε Κουβαρά, Καλύβια, Λαγονήσι, Ανάβυσο, Σαρωνίδα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 12.27 στον Νέο Κουβαρά. Κατευθύνθηκε προς οικισμό Πέτα και στις 14.37 έφτασε στους οικισμούς Μελισσουργό και Τραμπουριά. Στις 15.07 άρχισε να απειλεί Λαγονήσι, Σαρωνίδα Ανάβυσσο. Η φωτιά λόγω των ανέμων κάλυψε απόσταση 12 χιλιομέτρων μέσα δύο ώρες. Έγινε απειλητική και προκάλεσε υλικές ζημιές, ενώ έκαψε σπίτια στη Σαρωνίδα, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Οριοθετήθηκε πάντως η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στο Καπαρέλλι της Θήβας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook