Στο Αυτόφωρο θα δικαστεί αύριο 7 Αυγούστου ο 87χρονος που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο

Ο 87χρονος συνελήφθη επ αυτοφώρω να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο,ενώ κρατούσε και ένα μπιτόνι με πετρέλαιο.

Σε βάρος του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη στον Άγιο Στέφανο και οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (6.8.2023) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστους στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Την είδηση της σύλληψης του υπερήλικα εμπρηστή στον Άγιο Στέφανο αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN

Το χρονικό της σύλληψης 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, το βράδυ του Σαββάτου (5.8.2023) περίπου στις 22:45, ένας 39χρονος διερχόμενος πολίτης από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου είδε τον 87χρονο κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα μία μικρή εστία φωτιάς, και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα.

Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον 87χρονο από το σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήματος Διονύσου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καταγγέλλοντα πολίτη ως ο εμπρηστής, γι’ αυτό συνελήφθη.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον σακούλα, που περιείχε μπιτόνι με πετρέλαιο και κομμάτια υφάσματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook