Έξαρση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Τι θα γίνει με την αγορά τη Δευτέρα
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αττική και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «βαθύ κόκκινο», παρά τα αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ενδέχεται να ανακοινωθούν πάνω απο 1.500 κρούσματα, την ίδια ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε θυμίζει την κατάσταση του Νοεμβρίου.
Ως εκ τούτου, στον αέρα βρίσκεται το θέμα του αν θα ανοίξει η αγορά τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παράταση τουλάχιστον άλλης μίας εβδομάδας.
Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στο λιανεμπόριο η κυβέρνηση μελετά νέο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθεί νέος πενταψήφιος αριθμός για sms και θα αφορά αποκλειστικά τα ψώνια από τα μαγαζιά, εκτός σούπερ μάρκετ ή φαρμακείων. Σημειώνεται πως κάθε πολίτης θα επιτρέπεται να κάνει χρήση του κωδικού αυτού μόνο μία φορά την ημέρα.
Στο μεταξύ μεγάλη πίεση ασκείται αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ covid, με την πληρότητα στην Αττική να έχει αγγίξει το 89%, σύμφωνα με τις πληροφορίες.
Το υπουργείο Υγείας προχωράει στην ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για την περίθαλψη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα δε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουν στην Αττική 38 επιπλέον κλίνες εντατικής σε ΚΑΤ, Ιπποκράτειο και Ευαγγελισμό.
Σημειώνεται ότι έως την Κυριακή λειτουργούσαν στο λεκανοπέδιο 255 κλίνες εντατικής COVID.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλέξης Τσίπρας: Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση»: Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
- Αθωώθηκε η Παναγιώτα Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμησε σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη : “Είχα ηθική υποχρέωση να μιλήσω», είπε στο δικαστήριο (βίντεο)
- Χέιλι Μπίμπερ: Οι αισθησιακές πόζες με εσώρουχα από τη σειρά της Κιμ Καρντάσιαν
- «H Σίσσυ ήταν κομμάτι της γειτονιάς»: Οργή για την 60χρονη οδηγό στη Γαστούνη που πάτησε με το ΙΧ την σκυλίτσα
- Αλτσχάιμερ – Η τελευταία ανάμνηση στο «Prime Time» με την Κορίνα Γεωργίου – Απόψε, Τρίτη 23 Ιουνίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ
- Κυκλοφορεί το νέο πλατινένιο album του Νίκου Μακρόπουλου
- Ξανά στα δικαστήρια η Μίνα Αρναούτη για το τροχαίο Παντελίδη: “Με απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, ότι θα με βιάσουν – Με έκαναν να φοβάμαι να κυκλοφορήσω” (βίντεο)
- Τα Ημισκούμπρια επέστρεψαν με ένα sold out reunion στη σκηνή του Release Athens Festival (vid.) – Δυναμικό pre-show experience από την Allwyn
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook