Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αττική και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «βαθύ κόκκινο», παρά τα αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ενδέχεται να ανακοινωθούν πάνω απο 1.500 κρούσματα, την ίδια ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε θυμίζει την κατάσταση του Νοεμβρίου.

Ως εκ τούτου, στον αέρα βρίσκεται το θέμα του αν θα ανοίξει η αγορά τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παράταση τουλάχιστον άλλης μίας εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στο λιανεμπόριο η κυβέρνηση μελετά νέο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθεί νέος πενταψήφιος αριθμός για sms και θα αφορά αποκλειστικά τα ψώνια από τα μαγαζιά, εκτός σούπερ μάρκετ ή φαρμακείων. Σημειώνεται πως κάθε πολίτης θα επιτρέπεται να κάνει χρήση του κωδικού αυτού μόνο μία φορά την ημέρα.

Στο μεταξύ μεγάλη πίεση ασκείται αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ covid, με την πληρότητα στην Αττική να έχει αγγίξει το 89%, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το υπουργείο Υγείας προχωράει στην ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για την περίθαλψη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα δε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουν στην Αττική 38 επιπλέον κλίνες εντατικής σε ΚΑΤ, Ιπποκράτειο και Ευαγγελισμό.

Σημειώνεται ότι έως την Κυριακή λειτουργούσαν στο λεκανοπέδιο 255 κλίνες εντατικής COVID.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook