Στις 53 οι νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας - Οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τις νοσηλείες στις δομές της Θεσσαλίας και τις εργασίες αποκατάστασης για τα προβλήματα που ανέκυψαν σχετικά με τη δημόσια υγεία μετά την κακοκαιρία Dabiel

Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Συνεπώς, συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 για λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τόνισε,ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε σχέση με τις νοσηλείες, «έχουν 5 νέες σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες 13».

Ακόμη, προσέθεσε ότι στους Δήμους Κιλελέρ και Τρικκαίων, εντοπίσθηκαν δύο κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, τα οποία προέκυψαν πιθανότατα πριν από την εμφάνιση των ακραίων φαινόμενων της κακοκαιρίας.
Παράλληλα, η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
Επίσης η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση στους δήμους Τρικκαίων, στις περιοχές Παλαιόπυργο και Ράξα ενώ σε ολόκληρο τον Δήμο Αργιθέας και στον Δήμο Πύλης στις περιοχές Φυλίρας, Ελευθοχωρίου, Φήκης, Μουργιάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού, Πηγής, Πύλης, Γότθων, Πιαλείας , Παλαιομοναστήρου, το νερό κρίνεται κατάλληλο.

143 κατοικίες κρίθηκαν «κόκκινες» – ακατάλληλες
Μετά τη χθεσινή καταβολή των 25 εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζεται η διαδικασία των αποζημιώσεων είπε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα. Μέλημα μας να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και στις αποζημιώσεις, πρόσθεσε.

Μέχρι το μεσημέρι στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής είχαν υποβληθεί 12.319 οριστικές αιτήσεις καθώς και 4.262 προσωρινές, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Με το τέλος της ημέρας οι αυτοψίες θα ξεπερνούν τις 1.000 και δεν εστιάζουν μόνο στις οικοσκευές αλλά και στις βλάβες των κτιρίων. Συνεπώς:

Από 247 κατοικίες οι 143 είναι επικίνδυνες για χρήση ( «κόκκινες») οι 92 προσωρινά ακατάλληλες – «κίτρινες» 12 είναι «πράσινες».

Ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε ότι στα μέτρα στήριξης συγκαταλέγεται και η επιδότηση προσωρινής στέγασης που κυμαίνεται από 330 ως 500 ευρώ το μήνα και θα διαρκεί δύο χρόνια για ιδιοκτήτες και έξι μήνες σε ενοικιαστές.
Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέγουν είτε επιδότηση ενοικίου, είτε συγκατοίκησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook