Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το κατώφλι της πύλης του Πολυτεχνείου περνά από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, πλήθος κόσμου προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73.

Φοιτητές, νέοι και μεγαλύτεροι αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά επισκέπτονται το ιστορικό κτίριο επί της οδού Πατησίων και αφήνουν γαρίφαλα στη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ και στο γλυπτό που είναι δημιουργία του γλύπτη Μέμου Μακρή.

Σε ισχύ μέτρα της Αστυνομίας

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, καθώς ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το Σάββατο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ήδη βρίσκονται επί ποδός περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την Αμερικανική πρεσβεία, ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ καθώς και άλλων πιθανών «στόχων» λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες.

Επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμενων πραγματοποίησε ομάδα ατόμων αργά το βράδυ χθες στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 23.00 άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και τα άτομα τράπηκαν σε φυγή βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Τα επεισόδια δεν έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που διακομίστηκε με εγκαύματα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

(Με πληροφορίες και βίντεο από το MEGA)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook