Ρέντη: «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα, αντί να τη ρίξω επάνω, έπεσε κάτω» είπε στην απολογία του 18χρονος

Από τις 11 απολογείται στην ανακρίτρια ο 18χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με φωτοβολίδα στον αστυνομικό.
Ο 18χρονος μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ανακρίτρια Πειραιά και απολογείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό που χαροπαλεύει διασωληνωμένος στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε όμως να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.
Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.
0 18χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οικατηγορίες είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.
Στα δικαστήρια του Πειραιά εκτός από το δικηγόρο του 18χρονου έχουν προσέλθει και οι γονείς του.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη , καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα επεισόδια κατά των αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένα. .
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία δεν θα αργήσουν να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.
Υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκαν, που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο από τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως ναρκωτικά, προστασία και εκβιασμούς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
- Αντώνης Σρόιτερ: H αποκάλυψη της συζύγου του για την ερώτηση που έκανε στο ChatGPT
- «Δεν έχω ιδέα για τα ροζ πάρτι στο Ντουμπάι», λέει η 26χρονη αστυνομικός για την καταγγελία σε βάρος της
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook