Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει αύριο, Δευτέρα, 29/1 μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας . Αγανακτισμένοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μιλάνε για μεγάλη καταστροφή του κλάδου τους και δηλώνουν αγανακτισμένοι.

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας έφτασαν τα τρακτέρ με τους αγρότες να πραγματοποιούν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα κομβόι των τρακτέρ ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και κατέληξε με κορναρίσματα στο κέντρο.

Η συγκέντρωση έγινε  στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των αγροτών για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου καθώς και για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεών τους.

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην πλατεία της Λάρισας για 24 ώρες, μέχρι αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ενώ εντός της αυριανής ημέρας ομάδες αγροτών θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο.


Εξάλλου αύριο το μεσημέρι στο ίδιο σημείο, την Κεντρική πλατεία Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος , σύμφωνα με το onlarissa.gr τόνισε: «Συγκεντρωνόμαστε σήμερα εδώ στη Λάρισα και αύριο το μεσημέρι είναι το συλλαλητήριο. Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας, αλλά και την κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια της και το μυαλό της ότι έχουμε πρόβλημα και ζητάμε απαντήσεις και λύσεις. Θέλουμε και οικονομικά στοιχεία. Να βοηθηθούν οι πλημμυροπαθείς και να αλλάξει η ΚΑΠ που είναι καταστροφή. Όσο για όσους λένε κάποιοι υποκινούνται από κόμματα, είναι η μεγαλύτερη βλακεία που λέχθηκε τα τελευταία χρόνια.».


«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΑΣΜΕΝΟΙ…»
Αγανακτισμένοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μιλάνε για μεγάλη καταστροφή του κλάδου τους.
Οι κινητοποιήσεις όπως αναφέρουν θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα τους από την κυβέρνηση.

Δείτε σε βίντεο του onlarissa.gr τις δηλώσεις τους:

Πληθαίνουν ανά την Ελλάδα οι αγροτικές κινητοποιήσεις 
Στη Θεσσαλία υπάρχουν μπλόκα και στον Αλμυρό και στην Ε65 στην Καρδίτσα, και στον Ριζόμυλο Μαγνησίας και στον κόμβο Πλατυκάμπου Λάρισας και στον Ζάκρο Τρικάλων. Σύνολο πρέπει να είναι γύρω στα 1.100 τρακτέρ.


Ο χάρτης των μπλόκων
Σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα:

Στο Μεσόβουνο Εορδαίας, στην περιοχή Κοίλα της Κοζάνης, στην είσοδο της Καστοριάς, στη Μυρσίνα Γρεβενών, στη Θεσσαλονίκη στη Επανομή τη Θέρμη το δημαρχείο Χαλκηδόνας και το δέκατο χιλιόμετρο της οδού θεσσαλονίκης Καβάλας, στην είσοδο της πόλης της Νάουσας, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στην Εθνική οδό Άρτας-Πρέβεζας, στη Θεσσαλία στους κόμβους Πλατύκαμπου, Καρδίτσας, Ζάκρου, στη Μαγνησία στον Αλμυρό και το Ριζόμυλο, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, στην είσοδο της πόλης της Λαμίας, και στη Μεσσηνία στην περιοχή του παλιού σταθμού του ΟΣΕ.

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και ενόψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook