Τρίωρο αποκλεισμό του Τελωνείου Φαρσάλων από τους αγρότες που επέστρεψαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο τρίωρος αποκλεισμός του Τελωνείου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φτάνοντας στο Τελωνείο με κορναρίσματα παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από το κτίριο, ενώ αργότερα εισήλθαν στο εσωτερικό του και σκόρπισαν μπάλες με άχυρο.


«Κλείνουμε συμβολικά το Τελωνείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελληνοποιήσεις που καλά κρατούν. Καλούμε την Κυβέρνηση να λύσει προβλήματα που ακόμη μπορεί. Ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, το ρεύμα οριζόντια πρέπει να πάει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου κ. Γιάννης Κουτσούκης.


«Θα συνεχίσουμε και δε πρόκειται να σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει έρθει ήδη» σημείωσε αγρότης.

Τον αγώνα των αγροτών στηρίζουν και οι τελωνειακοί. Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της 5ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων κ. Ευθύμιος Μηλιώνης «είμαστε στο πλευρό τους. Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα «καυτά» προβλήματα των αγροτών μας».

Στη συνέχεια τα τρακτέρ επέστρεψαν και παρατάχτηκαν στην Κεντρική πλατεία Λάρισας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών δυνάμεων τα αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν προς τον κέντρο μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Παπαναστασίου, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την είσοδο τους με συνεχόμενα κορναρίσματα.

«Το συλλαλητήριο στην Αθήνα δεν σήμαινε τη λήξη αλλά την ενδυνάμωση των μπλόκων. Τα αιτήματά μας είναι αναπάντητα, είμαστε ακόμη στη μηδέν» δήλωσε ο αγρότης Στάθης Σιδερόπουλος.
Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο για ένα 24ωρο.

Πηγή: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook