“Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά σήμερα στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.
Ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» αρχικά εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου.

Μάλιστα ο ξεκαθαρίζει «ότι όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.»

Ενώ τονίζει ότι η «εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση.»
Τέλος αναφέρει ότι «Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του.»

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής
Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου.

Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.
Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου.

Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του.

Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου”.

Καλλιάνος: Θα κινηθώ νομικά

Ο Γιάννης Καλλιάνος χτες μετά το θάνατο του πατέρα του επέρριψε ευθύνες σε γιατρούς από το νοσοκομείο Αττικον και δήλωσε ότι θα προσφύγει νομικά για τον θάνατο του πατέρα του.

Ο Γιάννης Καλλιάνος κατηγορεί τους γιατρούς στο Αττικό Νοσοκομείο ότι δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε για τον 79χρονο πατέρα του.

«Δεν ξέρω που βρίσκομαι. Δεν ξέρω που είμαι, σε ποια πόλη. Είμαι θολωμένος. Δεν έχω δύναμη να μιλήσω, δεν έχω δύναμη να περπατήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου.

Όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, ποτέ του δεν είχε βιώσει τόσο μεγάλο πόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η καρδιά του έχει σπάσει στα δύο.

«Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει», είπε.
«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ήταν αυτή την ώρα δίπλα μου. Δυστυχώς, δεν τον άκουσε κανείς”.
Δείτε εδώ τις δηλώσεις του στο MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook