Χίος: Εντυπωσιακός ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο – Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν το έθιμο (εικόνες&βίντεο)

Χιλιάδες ρουκέτες έκαναν τη νύχτα - μέρα μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της ανάστασης του Θεανθρώπου. Εντυπωσιακές εικόνες από τον Βροντάδο με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθούν.
Εντυπωσιακός ς, ο ρουκετοπόλεμος, το χιακό και συγκεκριμένα το Βρονταδούσικο έθιμο στη Χίο, που κατάφερε να γίνει το επίκεντρο των διεθνών Μ.Μ.Ε. όπως κανένα άλλο πασχαλινό έθιμο του Ορθόδοξου Πάσχα, πραγματοποιήθηκε και φέτος, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα και φωτογραφικά στιγμιότυπα σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν από κοντά.
Ο αριθμός ρουκετών και φέτος ήταν μειωμένος- στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού των συνεργείων- κάτι άλλωστε που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο των θιγομένων κατοίκων.
Όπως προστάζει η παράδοση τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν «θέσεις μάχης».
Μετά τις 8 το βράδυ, αφού προηγήθηκε το στήσιμο των ρουκετοσυρτών, τα συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών αλλά και για να διαπιστωθεί ότι οι βολές δεν θα χτυπήσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη.
Μόλις οι καμπάνες σήμαναν 11 το βράδυ, οι πρώτες μαζικές ρίψεις έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δύο παύσεις ρίψεων, η μία στις 22:45 για να προσέλθουν με ασφάλεια οι πιστοί στις ενορίες και άλλη μία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να αποχωρήσουν οι πιστοί.
Η συνέχεια το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όπου Δήμος Χίου μαζί με εθελοντές θα μαζέψουν τα χιλιάδες ρουκετόξυλα από τις αυλές των σπιτιών και τους δρόμους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Ρουκετοπόλεμο του 2025.
Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν ενισχυμένα, με τον Δήμο να μοιράζει φορητούς πυροσβεστήρες και να τοποθετεί επιπλέον βρύσες περιμετρικά των εκκλησιών ενώ προχώρησε στην καθολική αντικατάσταση των συρμάτων που τοποθετούνται κάθε χρόνο για την προστασία σπιτιών και ενοριών.
Πηγή: politischios.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Παλαιό Φάληρο: «To μωρό δεν ήταν ζωντανό, μπήκα στη θάλασσα, περπάτησα όσο πατούσα και το άφησα», η κυνική παραδοχή της μητέρας για την 3χρονη
- Άντζελα Δημητρίου: Οι φωτογραφίες από το πάρτι της εγγονής της για τα γενέθλια της
- Σοφία Καρβέλα: Η αντίδραση της σε κακόβουλο σχόλιο ότι μοιάζει «με πρεζόνι γυφτάκι»
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
- Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ανεκδιήγητες ανακοινώσεις – Τελικά ήρθε η Σορβόννη, κ. Μαρινάκη;»
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- Φάμελλος για λογαριασμούς ρεύματος: Η ΝΔ ασχολιόταν με την κλοπή σε ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν ευκαιρούσε να πάρει μέτρα για την ενέργεια
- To «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook