Β. Βαθρακογιάννης για φωτιά σε Βαρνάβα: Επικίνδυνη η κατάσταση – Σε Μικροχώρι, Γραμματικό και Σταμάτα οι κύριες γραμμές άμυνας

Τετρακόσιοι πυροσβέστες και 110 οχήματα εκτός από τα εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα και στις γύρω περιοχές, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη.
Παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση στον Βαρνάβα τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, καθώς, όπως είπε, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια έχοντας προκαλέσει και ζημιές «Οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί βόρεια στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά στο Γραμματικό και νότια στη Σταμάτα», τόνισε.
Όπως είπε οι θυελλώδεις άνεμοι εξάπλωσαν αστραπιαία τη φωτιά παρά το γεγονός ότι η πρώτη ρίψη νερού από εναέριο μέσο έγινε πέντε λεπτά από την έναρξη της.
«Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη πέντε λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και σε δέκα λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις οι ισχυροί άνεμοι την ξάπλωσαν αστραπιαία δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά με συνεχόμενες κλειδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης» εξήγησε.
Αναλυτικά η δήλωση:
Στο Βαρνάβα Αττικής παραμένει επικίνδυνη κατάσταση αφού η πυρκαγιά εξελίσσεται σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη πέντε λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και σε δέκα λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.
Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί δέκα μηνύματα από το 112. Τα τελευταία τέσσερα μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί βόρεια στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά στο Γραμματικό και νότια στη Σταμάτα με στόχο να μπορέσουν να ανακάμψουν την πυρκαγιά.
Επιχειρούν τετρακόσιοι πυροσβέστες με δεκατέσσερις ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.
Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διασώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να απομακρυνθούν. Επειδή λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έχουν εγκλωβιστεί και πυροσβέστες και επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και τις επόμενες ώρες επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά, προκειμένου να ακολουθούν υποχρεωτικά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Σας ευχαριστώ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Τραμπ μετακινεί πυρηνικά υποβρύχια σε «κατάλληλες θέσεις» μετά τα σχόλια Μεντβέντεφ
- Τραγωδία στη Ροδόπη – Νεκρή ανασύρθηκε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στη θάλασσα στην παραλία Ιμέρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο αγροκτηνοτρόφοι εισέπραξαν από επιδοτήσεις 1.400.000 ευρώ ο ένας και 300.000 ο άλλος – Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητα
- Εριέττα Κούρκουλου: Αποχαιρετά τον Ιούλιο με φωτογραφίες από τις διακοπές της
- Happy Traveller στην Τήνο – Το Α’ Μέρος, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στον ΣΚΑΪ
- Στην ΕΡΤ1 ζωντανά και αποκλειστικά τα πρώτα φιλικά της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ
- «Έρωτά μου»: Το νέο ερωτικό hit του Γιώργου Στεφάνου μόλις κυκλοφόρησε!
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι ευχές για τα γενέθλια του γιού τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook