Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε διευκρινήσεις για την μετάβαση στα ΚΤΕΟ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Σε διευκρινίσεις για τα νέα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι η μετακίνηση προς ΚΤΕΟ δεν τίθεται σε χιλιομετρικό περιορισμό, ενώ οι όροι που ισχύουν για τους θρησκευτικούς γάμους θα ισχύουν και για τους πολιτικούς γάμους, ειδικότερα έως εννέα άτομα μαζί με τον λειτουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, προκειμένου να μεταβεί κάποιος στο ΚΤΕΟ θα πρέπει να αποστείλει κωδικό 2 SMS και να διαθέτει αποδεικτικό για το ραντεβού του.

Ειδικότερα, για την τέλεση γάμων, σημείωσε ότι έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα και οι όροι που ισχύουν για τους θρησκευτικούς γάμους θα ισχύουν και για τους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εκτελούνται με σύνολο παρισταμένων τα εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook