Πολύ μεγάλη είναι σύγχυση με τους κωδικούς μετακίνησης, το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοιού έχουμε χαθεί στο μέτρημα: κρουσμάτων, lockdown, στιγμών που χάνουμε με αγαπημένους ανθρώπους.

Στο νέο lockdown μετράμε πλέον και τα βήματα μας. Πρέπει να περιοριστούμε, για να προλάβουμε τα χειρότερα μέσα στο δήμο της κατοικίας μας ή να μετρήσουμε τα χιλιόμετρα για να μην υπερβαίνουν τα δύο χιλιόμετρα σπο το σπίτι μας.

Μια κοντινή βόλτα με αποστάσεις και μάσκες πάντως μπορεί να συνδυαστεί με τον κωδικό «2» και να ενισχύσει σημαντικά την καλή διάθεση, απαραίτητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στα δυο χιλιόμετρα πρέπει να περιοριστεί και το αγαπημένο αλογο της Κηφισιάς, η γνωστή «Αννα» και για το λόγο αυτό, ο Μιχαλης, ο αμαξάς ζητά την κατανόηση των πελατών του.

Στο μέτρημα όμως χάνονται και οι εξι κωδικοί των μετακινήσεων. Μετα τους πιο δημοφιλείς που είναι ο «2» για τις αγορές μας και ο «6» για τη σωματική άσκηση και την βόλτα με κατοικίδιο, οι υπόλοιποι κωδικοί παραμένουν για κάποιους ένα μυστήριο.

Έσβησαν τα φώτα στη Βαρβάκειο

Έσβησαν τα φώτα, κατεβασαν τα ρολά βγήκαν στο δρομο οι έμποροι στη Βαρβάκειο Αγορά, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα «έξυπνα» μέτρα και το παρατεταμένο lockdown, ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας.

Οι έμποροι ζητούν να πάρει η κυβέρνηση πίσω το μέτρο των δύο χιλιομέτρων και την απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης καταγγέλλοντας εξόντωση του κλάδου τους.

Με την απεριόριστη ελευθερία μετακίνησης πάντως στον κωδικό 6 μόνο για πεζούς ή με ποδήλατο, κάποιοι θα αναδειχθούν σε δρομείς αντοχής ίσως και ταχύτητας σε αυτό το νέο lockdown.

Οι έλεγχοι τα επόμενα 24ωρα θα ειναι εντατικοί κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και χώρους πρασίνου, ώστε να εντοπιστούν οι τολμηροί που θα επιχειρήσουν παράνομη βόλτα.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook