Το κοινωνικό τους πρόσωπο επέδειξαν οι ταξιτζήδες της Αθήνας, οι οποίοι συγκέντρωσαν κλινοσκεπάσματα και ρούχα και τα μοίρασαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς και έμπρακτης στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Βασίλης Μαραγκάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι πράξεις κοινωνικής συμπεριφοράς. Ως ΣΑΤΑ αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε τους άστεγους της πόλης μας για δύο λόγους. Για να μεταφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και για να τονίσουμε ότι εμείς οι ταξιτζήδες στην πλειοψηφία μας αντιστεκόμαστε στην λογική, ότι όλα πρέπει να αξιολογούνται με βάση τα χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, η ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας. Η πρωτοβουλία μας δεν λύνει το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, καταδεικνύει όμως ότι με κοινωνικές παρεμβάσεις χωρίς σκοπιμότητες μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα.Σε μια εποχή που οι αξίες διαμορφώνονται με βάση την απόκτηση υλικών αγαθών και το προσωπικό όφελος, εμείς θέλουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα» δήλωσε χαρακτιριστικά ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Βασίλης Μαραγκάκης και πρόσθεσε: «Το ΣΑΤΑ δεσμεύεται ότι θα πάρει κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα επεκτείνει την εθελοντική του δράση και την κοινωνική του προσφορά. Η κουλτούρα της προσφοράς και του αλτρουισμού δεν είναι άγνωστη για τον ταξιτζή»

Από την πλευρά τους οι Αυτοκινητιστές Ιδιοκτήτες Ταξί αναφέρουν με νόημα: «Είναι στο DNA μας να αισθανόμαστε χρήσιμοι, να μοιραζόμαστε, να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook