Άνοιγμα σε δύο φάσεις έως το τέλος Μαρτίου εξετάζει η κυβέρνηση – Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις
Αν τα κρούσματα είναι αυξημένα και τις επόμενες μέρες, είναι δύσκολο το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει στις 22 Μαρτίου.
Το σχέδιο αποσυμπίεσης της κοινωνίας και της αστυνομίας συζητήθηκε χθες στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Εν αναμονή της εξέλιξης της πανδημίας, όπως σημείωσε ο ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση αναζητά το σημείο-κλειδί προκειμένου να ξεκινήσει η «βαλβίδα» εκτόνωσης. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τετάρτη, οπότε και οι ειδικοί θα έχουν εικόνα για το αν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά νούμερα ή παρατηρείται επιπεδοποίηση.
Στο τραπέζι είναι το σενάριο μιας «σπαστής» άρσης κάποιων περιορισμών. Για παράδειγμα, στις 22 Μαρτίου θα μπορούσε να απελευθερωθούν κάποιες μικρές δραστηριότητες, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση στα SMS με τον κωδικό 6, που αυτή τη στιγμή έχει τον περιορισμό να μη γίνεται χρήση του αυτοκινήτου.
Με τα παρόντα δεδομένα και αν τα κρούσματα είναι αυξημένα τις επόμενες μέρες, είναι δύσκολο το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει στις 22 Μαρτίου. Αν ωστόσο καταγραφεί επιπεδοποίηση των κρουσμάτων, τότε η 29η Μαρτίου είναι πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων, με τη χρήση του SMS στον νέο πενταψήφιο 13032 είτε με το click away είτε με το click in shop
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και πυρετό
- Σήμερα στις 15.15 η συνάντηση η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα- Οι στόχοι και οι «κόκκινες γραμμές» – Η ελληνική αποστολή
- Ιωάννα Τούνη: Η έκπληξη του συντρόφου της με κόκκινα μπαλόνια και το «Σ’ αγαπώ» με ροδοπέταλα
- Κατερίνα Βρανά: Μου φέρονται σαν να έχω νοητική βλάβη λόγω της ομιλίας μου, με βλέπουν και ως αντικείμενο λύπησης (βίντεο)
- Ράνια Θρασκιά: Η σπάνια εξομολόγηση για το διαζύγιό της – «Έχω έναν πόνο, δεν θέλω να γυρνάω εκεί γιατί δεν αντέχεται» (βίντεο)
- Ο Γιώργος Πατούλης ντύθηκε καουμπόης και η Νάνσυ Κοιλού Ινδιάνα σε αποκριάτικη γιορτή – Φωτογραφίες
- Άρτα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο της 35χρονης νηπιαγωγού λίγες μέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της
- Προφυλακίστηκε ο σμήναρχος – κατάσκοπος υπέρ της Κίνας : «Ζητώ συγγνώμη από την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook