Συγκλονιστικές εικόνες στην Κρήτη: Βάφτισαν την αδερφή του 2χρονου Ζαχαρία πριν την κηδεία του
Στη Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος. Από τη μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία να βαφτίζει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα.
Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι που έπεσε μέσα σε βαρέλι και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τις προσπάθειες των γιατρών, η οικογένειά του βαφτίζει τη μικρή του αδερφή που μετράει λίγους μήνες ζωής.
Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ σε ολόκληρη την περιοχή που έχει βυθιστεί στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 2χρονου Ζαχαρία. Στο ΠΑΓΝΗ όπου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μικρού παιδιού, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου που έσπευσαν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών για να τους συμπαρασταθούν μπροστά στη δοκιμασία που περνούν.
Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή, που ήρθε στον κόσμο πριν από λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει από τη ζωή κάποιο άλλο.
Στη Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος. Από τη μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία να βαφτίζει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα.
Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.
Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο της βάφτισης φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».
Στους δρόμους του χωριού κραυγές και κλάματα από συγγενείς που θρηνούν για το δίχρονο Ζαχαρία. Γυναίκες υποβασταζόμενες, που σπαράζουν.
Δάκρυσαν και οι πέτρες στο μοιρολόι της γιαγιάς του 2χρονου Ζαχαρία. Μπαίνει στο σπίτι της και στην είσοδο του σπιτιού είναι τοιχοκολλημένο το κηδειόσημο του μικρού. Το αγκαλιάζει το φιλά και τα λόγια της είναι σπαρακτικά.
«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου
Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου
Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου
Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…»
Στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία.
Το άτυχο παιδί, που απέκτησε το ονοματάκι του το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση, καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, «έφυγε» από τη ζωή στη 1 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για περισσότερες από 24 ώρες.
Από Flashnews, Creta24, Cretapost
Ολες οι Ειδήσεις
- «Ρεβεγιόν»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- Τζένη Μπαλατσινού : Το βίντεο με τον 5χρονο γιο της στην κουζίνα του σπιτιού
- «Εκδικητικός με προσωπικότητα αλκοολικού» ο Τράμπ, ναρκομανής ο Μάσκ και «συνωμοσιολόγος» ο Βανς, λέει η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον Γιάννη Καραβασάνη – Φωτογραφίες
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook