Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί 25 φορές σε ισόβια και στο Εφετείο η ποινή του έπεσε σε 17 φορές ισόβια. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους

Αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε 17φορές ισόβια ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

ΟΑλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι στη φυλακή 24 χρόνια από το 2002 που συνελήφθη στους Λειψούς, ενώ το επόμενο έτος καταδικάστηκε, πρωτοδίκως 21 φορές σε ισόβια κάθειρξη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης , ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών το δέχτηκε παρά την αντίθετη εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών.

Το Συμβούλιο Εφετών με την αποφυλάκιση του αποφάσισε και τους εξής περιοριστικούς όρους : Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να έχει μόνιμη κατοικία.

Η καταδίκη του αφορούσε την ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες, καθώς και τη συμμετοχή και ηγετική του δράση στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook