«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα self-tests» λένε οι φαρμακοποιοί (video)

«Είμαστε μια δομή που εξυπηρετούμε περίπου το 50% της αγοράς. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καλεστεί πουθενά για να πούμε τη γνώμη μας για τα self-tests, και ακούμε από την τηλεόραση»
Αυτά είπε ο Σταύρος Μπελώνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, ο οποίος εκπροσωπεί 5.700 φαρμακεία στην Ελλάδα, αναφορικά με το θέμα των self-tests, και συμπληρώνει:
«Μιλάμε για 30 εκατ. τεστ αυτοδιάγνωσης τον μήνα, αν έχω καταλάβει καλά. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Ελπίζω όταν εξαγγέλθηκε αυτό να είχαν εξασφαλίσει ότι υπάρχει η ποσότητα και να διατίθενται κανονικά. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος. Βλέπουμε όμως προχειρότητα και βιασύνη».
«Κάθε βδομάδα από τις φαρμακαποθήκες μοιράζουμε 7 εκατ. συσκευασίες. Αν μιλάμε για 30 εκατ. σημαίνει 7,5 εκατ. κουτιά σε εβδομαδιαία βάση. Θα πρέπει να ετοιμαστούμε, χρειαζόμαστε χώρους, να ξέρουμε πόσα θα είναι τα τεμάχια, πώς θα τα μοιράσουμε σε φαρμακεία και πόσα σε κάθε φαρμακείο. Πρέπει να υπάρχει έτοιμο στοκ για να υπάρχει συνεχής ροή. Επίσης στη χώρα μας δεν έχουμε κουλτούρα των self-tests. Δεν ξέρουμε αν θα έρθει το ρινικό τεστ ή με το σίελο. Χρειάζεται κάποια ώρα για να βγάλουν αποτέλεσμα αυτά. Χρειάζεται εκπαίδευση και πρέπει και τα ΜΜΕ με τη βοήθεια ειδικών να δώσουν οδηγίες. Πάλι σε εμάς θα καταλήξει ο κόσμος με ερωτήματα και απορίες», εξήγησε ο ίδιος στην Κοινωνία Ώρα MEGA αναφορικά με τους προβληματισμούς του κλάδου πάνω στο θέμα.
«Επειδή είμαστε σε πόλεμο όλα είναι δύσκολα. Αλλά ας μην απογοητεύουμε τον κόσμο. Εδώ ο κόσμος μετράει το ζάχαρό του μόνος του που χρειάζεται να τρυπηθεί. Θα ενημερωθούν όλοι και σιγά – σιγά θα μπούμε και σε αυτό το πνεύμα», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Παγώνη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Νόβακ Τζόκοβιτς στην Τήνο – Προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης – Φωτογραφίες
- Ηρώδειο: Κλείνει για τρία χρόνια – Θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης
- ΕΘΑΑΕ: Αυτά είναι τα 6 μη κρατικά πανεπιστήμια που θα λειτουργήσουν το 2025-2026 στην Ελλάδα – Απορρίφθηκαν πέντε
- ΕΛΑΣ: Έντεκα νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- Ροδόπη: Δεν ήξερε κολύμπι η 11χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό και πνίγηκε στη θάλασσα – Συνελήφθησαν οι γονείς της
- Παλαιό Φάληρο: «Ερευνάται αν η μητέρα ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός», λέει ο ιατροδικαστής για το νεκρό κοριτσάκι
- Ο Τραμπ μετακινεί πυρηνικά υποβρύχια σε «κατάλληλες θέσεις» μετά τα σχόλια Μεντβέντεφ
- Τραγωδία στη Ροδόπη – Νεκρή ανασύρθηκε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στη θάλασσα στην παραλία Ιμέρου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook