Παίδων «Αγία Σοφία»: 11 καταθέσεις-«φωτιά» για τον τραυματιοφορέα και την ασέλγεια σε ανήλικα

Τι είδαν οι γιατροί που είχαν συνεργαστεί μαζί του - Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Έντεκα καταθέσεις φωτιά, γιατρών, νοσηλευτών του Παίδων αλλά και γονέων «καίνε» τον 61χρονο τραυματιοφορέα που πλέον κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων ασθενών, κατάχρηση ανηλίκων ανίκανων να αντισταθούν, κατάχρηση σε γενετήσιες πράξεις από εργαζόμενο σε νοσοκομείο και σε άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, οι καταθέσεις που πήραν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο προκαταρκτικής που διέταξε η Εισαγγελία, περιγράφουν το ρόλο του 61χρονου τραυματιοφορέα στην Καρδιολογική Κλινική, αλλά και όσα είδαν γιατροί στις 29 Ιανουαρίου όταν η 61χρονος, φέρεται να ασέλγησε σε δυο κοριτσάκια 6 και 8 ετών που ήταν αναίσθητα κατά τη διάρκεια καθετηριασμού.
Συγκεκριμένα, όπως λένε στις καταθέσεις τους, ο ρόλος του 61χρονου ήταν να κρατάει τα πόδια των παιδιών προκειμένου να μένουν ακίνητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας και υπήρχε κίνδυνος να εμφανίσουν σπασμούς ή αντανακλαστικές κινήσεις. Τότε ήταν που σύμφωνα με την καταγγελία γιατρός τον είδε να θωπεύει τα δυο κοριτσάκια ηλικίας 6 και 8 ετών σε σημείο μάλιστα να διαπιστωθεί ότι το ένα παιδάκι αιμορραγούσε. Αμέσως ειδοποιήθηκε η διεύθυνση του νοσοκομείου όπου διενήργησε ΕΔΕ μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα.
Στη συνέχεια μετά από καταγγελία υπαλλήλου του νοσοκομείου ενεργοποιήθηκε η Εισαγγελία στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Το έργο των αστυνομικών ήταν σε αυτή την περίπτωση διαφορετικό καθώς δεν μπορούσαν να λάβουν καταθέσεις από τα παιδάκια και χρειάστηκε συστηματική έρευνα για να δεθεί η υπόθεση και να ξεσκεπαστεί η φρικαλέα δράση του 61χρονου στην Καρδιολογική πτέρυγα του Παίδων.
Οι αστυνομικοί την Παρασκευή έκαναν έφοδο στο σπίτι του 61χρονου στους Αμπελόκηπους και του πέρασαν χειροπέδες ενώ κατάσχεσαν και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Ο ίδιος, χωρισμένος και πατέρας δυο παιδιών, τηρεί αρνητική στάση λέγοντας ότι τόσα χρόνια δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα και όλα θα τα αποδείξει την Τετάρτη στην απολογία του στον ανακριτή.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook