Στο νεκροταφείο της Χαλκίδας και της πόλης Ρεσέν στην βόρεια Αλβανία θα κηδευτούν σήμερα Σάββατο τα τρία θύματα του τραγικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν οι τρεις εργαζόμενοι συνεργείου που εκτελούσε έργα υπογειοποίησης καλωδίων για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ σκοτώθηκαν ακαριαία από το χτύπημα ρεύματος υψηλής τάσης 20.000 Volt στο Γυμνό της Εύβοιας.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι θα κηδευτεί στη Χαλκίδα ο 55χρονος Γιώργος Τόσκας, χειριστής του γερανοφόρου οχήματος και πατέρα τριών παιδιών, καθώς και ο 43χρονος συνάδελφος του. Παράλληλα ο 45χρονος Άλεξ Μπρούκα θα κηδευτεί στην πόλη Ρεσέν, στο βόρειο τμήμα της γειτονικής Αλβανίας.

Στο μεταξύ χθες Παρασκευή η Κέρτα Μπρούκα, η 20χρονη κόρη του Άλεξ Μπρούκα, μίλησε για τον πατέρα της που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και σε λίγους μήνες θα γινόταν πτυχιούχος ηλεκτρολόγος. «Ο πατέρας μου έπαιρνε πτυχίο, θα σταματούσε να ανεβαίνει στις κολώνες», είπε η κόρη του άτυχου άνδρα, ο οποίος για δύο ώρες βρισκόταν νεκρός επάνω στην κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ. Διαβάστε ΕΔΩ τα όσα είπε η 20χρονη.

Στο μεταξύ για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη με τρεις νεκρούς συνελήφθησαν τρία άτομα. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών για τον τραυματία. Χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Χαλκίδας για να καταθέσουν, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

Κρίσιμη η κατάθεση του τραυματία

Οι αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες θεωρούν πως σημαντική θα είναι η κατάθεση του 32χρονου τραυματία, ο οποίος θα κληθεί να περιγράψει μέσα στις επόμενες ημέρες και μόλις συνέλθει από το σοκ που έχει υποστεί, λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν την ημέρα εκείνη φωτίζοντας την κάθε σκοτεινή πτυχή μιας ιστορίας που βύθισε στο πένθος τρεις οικογένειες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook