Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού μόλις 15 ετών από κορωνοϊό.

Πρόκεται για το τρίτο ανήλικο παιδί στη χώρα μας που χάνει τη «μάχη» με τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε λίγο πριν από τις 21:00 του Σαββάτου από τη μητέρα του στο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς τις αισθήσεις του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Όπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και έχει ζητηθεί νεκροψία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα του ΕΟΔΥ, στην ηλικία 0-17 ετών έχουμε πλέον τρεις νεκρούς.

To νεότερο θύμα στη χώρα

Πριν ένα περίπου μήνα, το δεύτερο ανήλικο θύμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν ένα βρέφος μόλις 37 ημερών.

Το αγοράκι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID και είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από την Πάτρα.

Το νεογέννητο παιδάκι έμεινε σχεδόν 15 μέρες διασωληνωμένο σε ΜΕΘ παλεύοντας για τη ζωή του, ενώ δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα.

Το πρώτο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, μια 16χρονη από τη Θήβα έγινε το πρώτο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από ανακοπή. Η διάγνωσή της για κορωνοϊό έγινε λίγες μέρες πριν τη νοσηλεία της, ενώ μέχρι και την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμπτώματα.

Όμως η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και σχεδόν άμεσα να διασωληνωθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήβας, το 16χρονο κορίτσι προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «Σήμερα τα ξημερώματα, η 16χρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου».

Δραματική αύξηση των νεκρών το τελευταίο 24ωρο

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.955 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, οι ημερήσιοι θάνατοι σημειώσαν μεγάλη αύξηση και άγγιξαν τους 78, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και η 15χρονη. Την ίδια ώρα, 749 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 562 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.380 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook