Την ανησυχητική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα τονίζουν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί.

Περιγράφοντας την γενικότερη εικόνα η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σημαντικά επιβαρυμένο επιδημιολογικά φορτίο και μεγάλη διασπορά του ιού, ιδίως στις μεγάλες πόλεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε πλέον να κάνουμε με ενδοοικογενειακή μετάδοση και παρατηρείται το φαινόμενο να νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες. «Αν ο ιός τρυπώσει στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν όλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρείται μετάδοση και σε υπαίθριους χώρους και γι’ αυτό «πρέπει να προσέχουμε διπλά».

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται σε 6,1%, ωστόσο έχει παραμείνει σταθερός τις τελευταίες ημέρες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο 6,4%. «Να προσέχουμε χωρίς υπερβολές» είπε, σημειώνοντας πως την τελευταία εβδομάδα είχαμε πάνω από 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο.

Η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι έχει αυξηθεί ο ημερήσιος αριθμός διεξαγωγής τεστ, ενώ αναφερόμενη στα self tests εκτίμησε ότι είναι δεδόμενο πως με τα self tests θα έχουμε πολλά περισσότερα νέα κρούσματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook