Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών αλλά τους προέτρεψε να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν

Απειροελάχιστο χαρακτήρισε ο καθηγητης Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος τον κίνδυνο πολύ σοβαρών θρομβώσεων από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson, μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, υπό εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο αδενοιός φορέας των εμβολίων.

Ωστόσο, μέχρι τώρα παρουσιάστηκαν 220 σπάνιες θρομβώσεις σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμών με AstraZeneca στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μόνον 6 περιστατικά σε 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμους με Johnson & Johnson, όπως είπε.

Ο καθηγητής, παρότι όπως είπε κατανοεί τον φόβο, προέτρεψε τους πολίτες να σταθμίσουν τους κινδύνους που εγκυμονεί μη εμβολιασμός τους, επαναλαμβάνοντας πως κι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca και πως θα κάνει τη δεύτερη δόση στις 19 Μαΐου.

Συμπλήρωσε πως, παρότι αρχικά έγιναν λάθη με τη χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις (που μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα), ωστόσο πλέον οι γιατροί γνωρίζουν και συστήνουν τα κατάλληλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook