Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια με Johnson & Johnson και AstraZeneca (video)
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών αλλά τους προέτρεψε να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν
Απειροελάχιστο χαρακτήρισε ο καθηγητης Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος τον κίνδυνο πολύ σοβαρών θρομβώσεων από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson, μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, υπό εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο αδενοιός φορέας των εμβολίων.
Ωστόσο, μέχρι τώρα παρουσιάστηκαν 220 σπάνιες θρομβώσεις σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμών με AstraZeneca στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μόνον 6 περιστατικά σε 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμους με Johnson & Johnson, όπως είπε.
Ο καθηγητής, παρότι όπως είπε κατανοεί τον φόβο, προέτρεψε τους πολίτες να σταθμίσουν τους κινδύνους που εγκυμονεί μη εμβολιασμός τους, επαναλαμβάνοντας πως κι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca και πως θα κάνει τη δεύτερη δόση στις 19 Μαΐου.
Συμπλήρωσε πως, παρότι αρχικά έγιναν λάθη με τη χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις (που μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα), ωστόσο πλέον οι γιατροί γνωρίζουν και συστήνουν τα κατάλληλα.
https://www.youtube.com/watch?v=FRCQuHKIJi4
Ολες οι Ειδήσεις
- MAD VMA 2026: Δάκρυσε η Ελένη Φουρέϊρα όταν παρέλαβε το βραβείο – Η αναφορά στην οικογένεια της – Βίντεο
- Mad VMA 2026: Η εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου για τα 30 χρόνια καριέρας του και το θερμό φιλί στην Υβόννη Μπόσνιακ (βίντεο)
- Βασίλης Ζούλιας για Γιωτόπουλο: – “Δεν με συγκινεί η εικόνα του γερασμένου κτήνους , θα ήθελα να πεθάνει πίσω από τα σίδερα”
- «Βγήκαν τα μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: «Γελοία η προσέγγισή σου» λέει η Διαμαντοπούλου στον Δούκα, στήριξες τη ΝΔ της απαντά ο δήμαρχος
- Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα τη συμφωνία με το Ιράν: Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ και αίρονται οι κυρώσεις – Τα 14 σημεία
- Π. Παυλόπουλος: Πώς η καταχρηστική, και μάλιστα κατά συρροήν, επίκληση της Εθνικής Ασφάλειας εις βάρος του θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών οδήγησε στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ελεονώρα Μελέτη: Είναι χυδαίο ανήλικα παιδιά να γίνονται influencers
- Κατσέλη: Να συμπορευτεί η ΕΛΑΣ του Τσίπρα με το ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσει ο Ανδρουλάκης πού θέλει να πάει (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook