Εισήγηση για πλήρη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων σύμφωνα με πληροφορίες, με άνοιγμα και των δημοτικών και γυμνασίων.

Η επιτροπή δεν έχει εξετάσει ακόμα το θέμα των δημοτικών και γυμνασίων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Παιδείας λένε πως το άνοιγμα των σχολείων μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος, καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα. Όπως αφήνουν να εννοηθεί, ακόμη και αν παραταθεί το σχολικό έτος μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δεν θα έχει νόημα τα σχολεία να ανοίξουν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση επιμένουν πως το μόνο αρμόδιο όργανο για να δώσει το «πράσινο φως» είναι η επιτροπή των ειδικών.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι να ματαιωθούν, όπως και πέρυσι, και η αξιολόγηση να πραγματοποιηθεί βάσει των βαθμών των τετραμήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα. Πάντως τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook