Επαναλειτουργία από σήμερα για εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, καθώς το λιανεμπόριο ανοίγει πλέον στο σύνολό του ενόψει Πάσχα. Από σήμερα οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε κατάστημα θέλουν, κλείνοντας ραντεβού και κάνοντας χρήση του click away ή του click inside.

Το click inside, μάλιστα, ενεργοποιείται από σήμερα και για τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, τα οποία μέχρι χθες παρέμεναν κλειστά λόγω επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στις εν λόγω περιοχές.

Όσον αφορά σε mall και εκπτωτικά χωριά, όσα από αυτά έχουν προβλέψει, δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να κλείσει το ραντεβού του κεντρικά για το κατάστημα, είτε μέσω ίντερνετ είτε τηλεφωνικά. Σε όσα δεν έχουν προβλέψει, ο καταναλωτής πρέπει να κλείσει ραντεβού για το κάθε κατάστημα εντός του εμπορικού κέντρου. Οι πολίτες θα ενημερώνονται από το κατάστημα ή το εμπορικό κέντρο σχετικά με τη διάρκεια του ραντεβού τους.

Δύο είναι οι περιορισμοί στα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά: Ο πρώτος αφορά τα ίδια τα καταστήματα και προβλέπει έναν πελάτη για κάθε 25τμ, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με τους κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους επιτρέπεται ένας πελάτης για κάθε 10τμ.

Προκειμένου να μεταβούν στο ραντεβού τους, οι πολίτες πρέπει να στείλουν sms στο 13032, όπου θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους. Μετά την αποστολή του μηνύματος, θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες για τα ψώνια τους. Κάθε καταναλωτής μπορεί να λάβει την ημέρα μόνο ένα τέτοιο sms για τη μετακίνηση του σε εμπορικό κατάστημα.

Με αυτό τον τρόπο εξάλλου ο καταναλωτής μπορεί να κινείται και στα υπόλοιπα καταστήματα και πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν ήδη με τη μέθοδο του click away και click inside τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην περίπτωση δε των πολυκαταστημάτων, όπως τα Attica, τα Notos και τα Hondos, τα ραντεβού κλείνονται κεντρικά είτε μέσω της ιστοσελίδας τους είτε μέσω τηλεφώνου.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα τόσο στα καταστήματα λιανικής όσο και σε αυτά που παρέχουν υπηρεσίες (κομμωτήρια κτλ) να λειτουργούν απ’ τις 7.00 ως τις 20.30 τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 13.00 έως 19:00 και το Μ. Σάββατο 7:00 έως 18.00.

Ανοιχτά από σήμερα και τα κέντρα αισθητικής

«Πρεμιέρα» σήμερα Σάββατο και για τα κέντρα αισθητικής, στα οποία υποχρεωτική είναι η πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και εργοδότες. Οι θέσεις των πελατών πρέπει να έχουν δυο μέτρα απόσταση, ενώ οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα μόνο ύστερα από ραντεβού είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει κάθε μέρα όταν ανοίγουν, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, για να τον δείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, τα κέντρα αισθητικής μπορούν να ανοίξουν (προαιρετικά) από 07:00 έως 20:30 τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή, που θα ανοίξουν μετά την Αποκαθήλωση, στις 13:00 έως 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 07:00 έως 18:00.

Μέσα σε κάθε κέντρο αισθητικής (σ.σ. κυρίως χώρου, πλην βοηθητικών όπως γραφεία, αποθήκη), μπορούν να είναι τέσσερα άτομα για έως 100 τ.μ. και από 100 τ.μ. ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις