Εμβολιασμοί: Ξεκινούν τα ραντεβού για άτομα ηλικίας 30-49 – Η διαδικασία
Προσφορά του εμβολίου και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες
Περίπου 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30 – 49 ετών, αποκτούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πρόσβαση στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
Από το Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες ηλικίας 50-54, ενώ την Μεγάλη Τρίτη θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών. Όσοι αιτηθούν για να εμβολιαστούν σε αυτή την ηλικία, θα κάνουν χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς υπάρχει απόθεμα, εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών μετά τα περιστατικά θρομβώσεων στο εξωτερικό.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 ετών και 45-49 ετών.
Οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και δημιουργείται και δεύτερο σύστημα που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού. Έτσι από 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών . Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.
Από τις 5 Μαϊου δόσεις με την Johnson & Johnson
Στη μάχη κατά του κορωνοϊού θα μπει από τις 5 Μαΐου και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μετά την έγκριση του ΕΜΑ, ο σχεδιασμός για την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου θα ξεκινήσει κανονικά, με τον Μ. Θεμιστοκλέους να αναφέρει ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η χορήγησή του στους πολίτες. Ακόμη, ο Γ.Γ. πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, ποσοστό που δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης : Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης χτύπησε alarm και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε 50 λεπτά μετά – Επί τάπητος η μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία για τους δύο γιατρούς (βίντεο)
- Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η απάντησή της στον Αντώνη Ρέμο για τους Gipsy Kings
- Πέτρος Πολυχρονίδης: Η άγνωστη ιστορία με τον 12χρονο Γιώργο Μαζωνάκη – «Εδώ θα κάνουμε τέχνη Πετράκο. Αυτό οι μεγάλοι το πληρώνουν»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απολογούνται σήμερα οι γιατροί για τον θάνατό του – «κλειδί» η φωτογραφία του τραγουδιστή από την κλινική – Τα στοιχεία που θα κρίνουν την τύχη τους
- Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου συρρέει στην «παλιά του γειτονιά» – Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία – Στο Γ’ Νεκροταφείο η ταφή (βίντεο)
- Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – Δείτε τα highlights
- ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Δικέφαλος, πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με Ζίβκοβιτς και Ντιαγέ
- Άσφαιρη μονομαχία στη Λεωφόρο, παρέμειναν χωρίς νίκη Κηφισιά και Λεβαδειακός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook