Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ μίλησε και για το εισπνεόμενο φάρμακο από το Ισραήλ.

Μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι ο κίνδυνος για κάποιον που θα νοσήσει από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από τις παρενέργειες του εμβολίου.

«Από τη μία έχουμε τη μείωση του ρυθμού μετάδοσης, στην οποία βοηθά και το καλοκαίρι. Ο εμβολιασμός μπορεί να συγκρατήσει τη μετάδοση» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να πείσουμε κι αυτούς που δεν πηγαίνουν. Αν είμαστε σε ένα 40% – 50% δεν θα φτάσει μέχρι τέλος Ιουνίου. Θα είναι αρκετό για το καλοκαίρι μα δεν θα μας πάει παραπέρα. Άρα, θέλουμε πολύ μεγάλη ένταση από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, να εμβολιάσουμε τουλάχιστον ένα 25% ακόμα μέχρι τον Οκτώβριο. Θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια, να εξηγήσουμε σε αυτούς που δεν πηγαίνουν γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να εμβολιαστούμε με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για να χτιστεί η ανοσία της κοινωνίας».

Επίσης, με αφορμή τις κλινικές δοκιμές που ξεκινούν και στην Ελλάδα με το εισπνεόμενο φάρμακο από το Ισραήλ, εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα μπορέσουμε να έχουμε κάτι επαρκές και αποτελεσματικό μέχρι το τέλος του έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook