Ο Μένιος Φουρθιώτης παίρνει σήμερα το δρόμο των φυλακών μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης θα μεταχθεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού , όπου και θα κρατηθεί προσωρινά.

Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι που επίσης προφυλακίστηκαν θα μεταχθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Λάρισας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης προφυλακίστηκε χτες το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου,  με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο οποίοι συσκέφθηκαν μετά το τέλος της απολογίας τους για περίπου 2 ώρες.

Η απόφαση τους ήταν ομόφωνη και σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό στηρίζεται στο γεγονός ότι θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής.

Ο Μένιος κατηγορείται για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα με σημείο αιχμής ότι ο ίδιος έβαλε τους συγκατηγορουμένους να πυροβολήσουν στο σπίτι του αλλά και να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο γκαράζ του. Κι όλα αυτά για να εμφανίσει ότι κινδυνεύει η ζωή του και να εξασφαλίσει αστυνομική προστασία.

Όπως και κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα πριν από δύο μέρες έτσι και σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης απέφυγε να φανεί το πρόσωπο του καθώς φορούσε τζόκεϊ και κουκούλα.

Ο ίδιος έχει δηλώσει λακωνικά ότι αρνείται τις κατηγορίες , ενώ έχει αρνηθεί να πεί οτιδήποτε και δημόσια για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Το δρόμο της φυλακής θα πάρουν με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα οι 2 από τους 3 συγκατηγορουμένους του του οι οποίοι εκτός από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη κατηγορούνται και για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία.

Ένας μάλιστα από τους δύο συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη, εμπλέκεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και σε ανατινάξεις ΑΤΜ και θεωρείται μέλος σπείρας που ανατίναξε ΑΤΜ στο Ίλιον.

Ο τέταρτος συγκατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος καθώς κατηγορείται μόνον για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook