Νέα μελέτη στο New England Journal of Medicine δίνει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια.

Σύμφωνα με αυτή, το εμβόλιο της Moderna προστατεύει από τη νόσο για τουλάχιστον έξι μήνες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ 33 συμμετέχοντες ηλικίας 18 εώς 71 ετών στις δοκιμές του εμβολίου που οδήγησαν στην έγκριση του.

Αφού πέρασαν έξι μήνες από τη δεύτερη δόση, η ποσότητα των αντισωμάτων ήταν υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τα επίπεδα τους όμως να μειώνονται στους πιο ηλικιωμένους. Πάντως, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά από έξι μήνες όπως έδειξαν οι τρεις μετρήσεις στα δείγματα του αίματός τους.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι το εμβόλιο παραμένει για περισσότερο από 91% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ανοσία είναι πιθανό να διαρκέσει και περισσότερο από τους έξι μήνες: «Καθώς αυξάνεται η διάρκεια των μελετών, εκτιμώ ότι θα διαπιστώσουμε πως η ανοσία διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο» συμπληρώνει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook