Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για τα επόμενα βήματα επιστροφής προς την κανονικότητα και το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων...

Σήμερα θα εξεταστεί και το πλήρες πλάνο επαναλειτουργίας του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού που κατέθεσε το αρμόδιο υπουργείο, ενώ θα τεθεί και το θέμα του ανοίγματος των δραστηριοτήτων του Πολιτισμού πάνω στην κυβερνητική πρόταση.

Με δεδομένο το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στις 14 Μαΐου, ενώ μια βδομάδα μετά αναμένεται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφων δεν θα λειτουργήσουν.

Θα ακολουθήσουν τα θέατρα και οι συναυλίες με προτεινόμενη ημερομηνία την 28η Μαΐου.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα γίνονται με περιορισμένο και συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Από αύριο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες. Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Την ίδια ημερομηνία επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια που ετοιμάζουν τους μαθητές για της Πανελλήνιες και για εξετάσεις ξένων γλωσσών..

Από τις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ είναι προγραμματισμένη και η επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook