Tι αποφάσισε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινέμα και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το πράσινο φώς για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινέμα και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21 Μαΐου.

Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα εισηγείται η Επιτροπή, από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.
Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητείται, καθώς απασχολεί πολύ κόσμο, είναι η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, η οποία προσανατολίζεται για τις 24 Μαΐου. Η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα εξηγήσει το απόγευμα, στην ενημέρωση, γιατί αποφασίστηκε να μην γίνει αυτό το βήμα νωρίτερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook