Τι αναμένεται να αλλάξει από 2 Ιουλίου και τι θα γίνει με τα πανηγύρια.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το, πολυαναμενόμενο, άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των μπαρ σε κλειστούς χώρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα ανοίξουν την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ήδη υπάρχει μία άτυπη ενημέρωση στους εργαζόμενους.

Μάλιστα, το άνοιγμα αφορά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων αυτών, που μέχρι σήμερα μένουν κλειστά και υπογραμμίζεται πως δεν θα επιτρέπονται οι χοροί.

Ωστόσο, όλα βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.

Πώς θα λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης

Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν με τα εξής μέτρα:
Χωρίς ωράριο λειτουργίας.
Με 50% πληρότητα.
Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους -εμβολιασμένους και μη.
Μόνο καθήμενοι πελάτες και χωρίς μπαρ.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, από τον Σεπτέμβριο θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους κέντρων διασκέδασης, μπαρ, εστιατορίων μόνο οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Τα πανηγύρια θα επιτραπούν από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνάει το 50%.

Τι αλλάζει από αυτό το Σαββατοκύριακο

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας θα εφαρμοστεί από αυτό το Σάββατο, καθώς επιστρέφει η μουσική σε καταστήματα εστίασης και τροποποιείται το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς η μουσική επιτρέπεται εκ νέου από το Σάββατο στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και υποδέχονται καθήμενους και όχι όρθιους πελάτες.
Επίσης, τονίζεται πως με την επιστροφή της μουσικής ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των καταστηματαρχών και επισημαίνεται ότι η πρώτη παράβαση του μέτρου τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 ευρώ και η δεύτερη επιφέρει αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.
Παράλληλα, από το Σάββατο στις 06:00 π.μ., αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες θεάματος και ακροάματος από το 50% στο 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν το θέατρο είναι μέχρι 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι έως 15.000 θέσεων και όταν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, με τη χρήση της μάσκας να παραμένει υποχρεωτική.

Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Πότε καταργείται

Το Σάββατο αλλάζει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Αναλυτικά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τη 01:30 π.μ. έως και τις 05:00 π.μ., αντί από τις 12:30 π.μ. που ισχύει μέχρι σήμερα.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία προσαρμογή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς το εν λόγω μέτρο πρόκειται να καταργηθεί από την 1η Ιουλίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook