Επιφυλακτικός ως προς την απόφαση των ελληνικών υγειονομικών αρχών, για επέκταση της χρήσης της κολχικίνης στον ευρύ πληθυσμό, εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, διατυπώνει την άποψη ότι αν και μπορούμε να χορηγούμε την κολχικίνη στην Ελλάδα γιατί «δεν έχει σοβαρές παρενέργειες», τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητά της, όπως λέει, δεν είναι προς το παρόν επαρκή.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η καναδική μελέτη, που θεωρήθηκε ως κρίσιμης σημασίας εξέλιξη, βασίζεται σε περιορισμένα δεδομένα τα οποία μάλιστα έχουν ανακοινωθεί στον τύπο, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί -ή έστω προδημοσιευθεί- σε επιστημονικό έντυπο, ώστε να έχουν εγκυρότητα.

Ο Ηλίας Μόσιαλος εκφράζει, επίσης, την απορία του γιατί να συμπεριληφθούν στην ίδια μελέτη και άτομα με αρνητικό μοριακό τεστ, δηλαδή άτομα που δεν είχαν Covid-19. Σημειώνει επίσης, ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να θεωρηθεί η κολχικίνη, ως φάρμακο-θαύμα. Αυτό σημαίνει, καταλήγει ο ίδιος, πως «μπορούμε να την χορηγούμε στην Ελλάδα, γιατί δεν βλάπτει και επειδή δεν έχει σοβαρές παρενέργειες».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για την Καναδική μελέτη για τη χορήγηση ΚολχικίνηςΕχθές η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Sunday, January 24, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook