Στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ποια εξ αυτών αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις δύο μεταλλάξεις του ιού, εστιάζει με ανάρτησή του ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, παραθέτει έναν πίνακα με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, εστιάζοντας στη μετάλλαξη της Βρετανίας και της Νοτίου Αφρικής και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο εμβόλιο των Jansen/ J&J.

«Όπως τα εμβόλια που έχουν διαφορές στο σχεδιασμό έτσι και οι κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια έναντι του COVID-19, σχεδιάστηκαν με διαφοροποιήσεις: από τον αριθμό των εθελοντών, τον τρόπο και τα διαστήματα συλλογής αποτελεσμάτων, τα ενδιάμεσα σημεία ανάλυσης των συμπτωματικών συμμετεχόντων, και πολλά άλλα.

Ο κ.Μόσιαλος παρουσιάζει ένα πίνακα με απλή συγκριτική μελέτη των επτά εμβολίων και κάποια στοιχεία για την αποτελεσματικότητα στο επικρατούν στέλεχος και τις δύο σημαντικές παραλλαγές. «Αυτό που προέχει τώρα», όπως λέει, «είναι να αυξηθεί η παραγωγή και η διανομή των εμβολίων, καθώς και ο ρυθμός των εμβολιασμών. Μόνο έτσι θα λήξει η πανδημία».

Η ανάρτηση:

Όπως τα εμβόλια που έχουν διαφορές στο σχεδιασμό έτσι και οι κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια έναντι του COVID-19,…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Monday, February 1, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook